#sitencujong: Twitter es burla del català del president extremeny

La xarxa social ha reaccionat en contra de les crítiques de Monago cap a l'alcalde Trias i li recorda que a Catalunya també són necessàries noves infraestructures

Ara
2 min

BarcelonaEl greuge comparatiu entre comunitats autònomes s'ha tornat a posar de relleu aquest matí de dimarts gràcies les etiquetes que es burlen de José Antonio Monago, el president d'Extremadura, que ahir dilluns va reptar l'alcalde Trias a dir-li "a la cara" que l'AVE a la seva comunitat no era una prioritat. Dues etiquetes, #sitencujong i #sitencuyong, fan mofa de la pronúncia del polític espanyol de l'expressió catalana "si tens collons". Amb aquests 'hashtags' aprofiten per opinar sobre diversos aspectes de la qüestió que ha provocat la disputa entre els polítics: la inversió de l'Estat arreu del territori.

Tot i que alguns tuitaires la fan servir per fer broma: aixeca't a les 6 #sitencujong, d'altres acusen Monago de manca d'educació: "#sitencujong aprengui educació, i si en té més, redueixi nombre funcionaris, que tampoc deuen tenir tant a fer".

El fet que Monago lamentés en una compareixença pública l'estat de les infraestructures en la seva regió espanyola per justificar la construcció de l'AVE allí, ha fet que un tuitaire li contesti: "Monago #sitencujong vés en cotxe pel tram nord de la N-II de Girona (la carretera de la mort) i de pas ens pagues el desdoblament".

Respecte a aquesta burla sobre la pronuncia del català per part del president popular dels extremenys, un tuitaire afirma: "Dir #sitencujong no és parlar català".

Queda clar, segons algunes piulades, que aquest enfrontament dialèctic entre els dos polítics ha resultat graciós per a moltes persones, que ja demanen un segon assalt. De fet, Oriol Granes (@oriolgranes) assegura que aquestes topades no són res de nou: "Em recorda els temps del gran Ibarra vs. Pujol #sitencujong".

stats