L'anàlisi d'Antoni Bassas: 'Llevat d'això, senyora baronessa, tot va molt bé'

Esperarem que al tribunal li vingui de gust decidir, no cal que corri, que, total, ja no ens ve d’una incertesa, i ses senyories ja avisaran

2 min

Aquest nit comença la campanya electoral. Seria una campanya electoral de quinze dies, fins al 14 de febrer. Dic "seria" perquè ja saben que el TSJC ha de decidir si confirma la data o la denega i les eleccions queden ajornades. Esperarem que al tribunal li vingui de gust decidir, no cal que corri, que, total, ja no ens ve d’una incertesa, i ses senyories ja avisaran. I si aleshores cal suspendre la campanya, amb els preparatius electorals que costen 25 milions d’euros, cremar els vots que ja s’han emès pel correu i consolar del disgust els que han rebut una notificació per anar a les meses electorals, doncs ja ho farem. 

Llevat d’això, senyora baronessa, tot va molt bé, tot va molt bé, exceptuant alguna futilesa, que tot seguit li explicaré.

Ara només cal concretar la logística per fer tests d’antígens i col·locar els equips de protecció individual als membres de les meses, que els han de portar a última hora del dia, en la franja recomanada per a les persones contagiades, i trobar 3.000 sanitaris per fer-ho i, possiblement, un decret del Govern per reforçar l’obligació de fer-se un test.

A sobre, els retards de les farmacèutiques fan molt difícil planificar el calendari de vacunació en un moment en què la variant britànica del covid serà la que estarà més escampada al març. En resum, Catalunya es queda sense vacunes de reserva contra el covid. I així, nens i nenes de la sala, aquesta nit comença la campanya electoral.

Postdata: ahir li demanàvem a Miquel Iceta que ara que és ministre repetís tantes vegades com pogués el que va escriure el 2015: Espanya s’ha de reconèixer com una realitat plurinacional. Comprovem a continuació què ha passat amb el nostre prec. Què va dir ahir Miquel Iceta després de jurar el càrrec davant el rei Felip de Borbó?

Llevat d’això, senyora baronessa, tot va molt bé.

El nostre reconeixement pels que treballen a primera línia, un record pels que pateixen, pels presos polítics, pels exiliats, i que tinguem un bon dia.

stats