L'anàlisi d'Antoni Bassas: 'Sant Jordi marca l'hora de tornar a obrir'

I aquí és on cal insistir: si poc a poc, massa a poc poc, les condicions son favorables, tot allò que es pugui obrir, s’ha d'obrir, exigint responsabilitat als propietaris i als clients, però afavorint al màxim la salvació de sectors econòmics i de negocis que encara hagin pogut aguantar

2 min

Demà és Sant Jordi i es palpa en l’ambient que hi ha ganes de llibres, de paradetes, de sortir al carrer i de recuperar, encara que sigui per sota de la mascareta, la nostra plena mobilitat.

Avui expliquem que ahir ja va començar a notar-se l’afluència de gent a les llibreries. Els editors calculen que en aquest mes d’abril del 2021 s’acabaran venent més llibres que a l’abril del 2019. En un mar de notícies de pandèmia i d'economia molt castigada, és una excel·lent  notícia que la festa de Sant Jordi, aquesta imbatible combinació de cultura, amor i primavera, marqui el camí de la represa de la vida que enyorem.

Per cert, que a l’ARA, demà, durant el tot el dia tindreu autors firmant a la seu del diari, al carrer Diputació, 119 de Barcelona (metro Urgell, línia vermella). Hi haurà mesures de seguretat, de manera que, per venir, entreu sisplau a aquesta pàgina web per veure l’autor i l’hora que firmarà i fer la reserva. Això és tot. Hi haurà el Marc Giró, l’Ignasi Aragay, el Màrius Serra, la Mari Fouz, la Thais Gutiérrez, el Jordi Nopca, l’Albert Om, el Xavier Bosch, la Selena Soro... Això demà, a l’ARA, des de les deu del matí fins a les vuit del vespre.

Aquesta primavera coincideix amb l’extensió de les vacunes. Avui als CAP ja començaran a punxar amb la vacuna de Janssen les persones d'entre 70 i 79 anys, i amb notícies-pastanaga, que tenen la virtut de fer-nos imaginar un futur millor, i un futur pròxim:

“Europa ja preveu que els vacunats puguin treure’s la mascareta”. Hi ha un informe que diu que no cal protecció entre persones immunitzades (totalment immunitzades) i les que no són de risc (fins als 60 o 65 segons els estàndards mèdics). Ho diu el Centre Europeu de Prevenció i Control de Malalties. I a més a més, el Govern comunica avui que s'aixeca el confinament comarcal i es permetrà la mobilitat lliure per Catalunya a partir de dilluns.També reobrirà la restauració dels centres comercials en el mateix horari que la resta, fins a les 17 h; uns establiments que estan tancats des de Nadal. 

I aquí és on cal insistir: si a poc a poc, massa a poc poc, les condicions són favorables, tot allò que es pugui obrir s’ha d'obrir, exigint responsabilitat als propietaris i als clients, però afavorint al màxim la salvació de sectors econòmics i de negocis que encara hagin pogut aguantar. No només ens hi va l'economia, que no és poc, sinó la mateixa salut de molts treballadors i moltes famílies que ho necessiten desesperadament. 

El nostre reconeixement als que treballen a primera línia del covid-19 i un record per als que pateixen, per als presos polítics, per als exiliats, i que tinguem un bon dia.

stats