Eleccions municipals

L'anàlisi d'Antoni Bassas: 'Ganes de tornar a veure-us'

De fet, Colau ha decidit, de moment, reduir el terreny de joc, eliminar adversaris (Collboni i Maragall) i limitar-ho tot a una elecció simple: o ella o Trias

Va passar ahir, a la plaça Sant Jaume de Barcelona. S’hi celebrava una jornada castellera i les Joventuts Nacionalistes de Catalunya van penjar una pancarta en un balcó dient adeu a Colau i donant la benvinguda a Trias. Però no comptaven amb un convidat inesperat. Atents, que la seqüència dura tres segons i només la repetirem una vegada.

El veí del pis de sota va saludar el personal tal com va venir al món. L’escena és un recordatori oportú als equips de campanya que les accions propagandístiques tenen alguns riscos. No sé si els de Trias van pensar de posar una pancarta que digués “ganes de tornar-vos a veure”, recordant la de Laporta, però en tot cas van jugar fort.

De fet, Colau ha decidit, de moment, reduir el terreny de joc, eliminar adversaris (Collboni i Maragall) i limitar-ho tot a una elecció simple: o ella o Trias. 

Això és veu clar en el titular que ens va deixar l’alcaldessa ahir a l’ARA, parlant del seu rival amb nom i cognoms i atacant-lo pel turisme, pels cotxes o per si pensa arrencar les vies del tramvia.

¿És aquest el missatge encertat? Vull dir: ¿Trias en té prou recollint el malestar que s’ha generat durant els vuit anys de Colau o ha de començar a explicar un projecte que vagi més enllà de posar fi al govern dels comuns?

A part de les preferències polítiques de cadascú, som una societat sotmesa a una pandèmia, a la inflació, a un Procés que no ha sortit bé, a una Europa en guerra. I que és conscient que allò que sempre hem donat per fet, ho podem perdre en pocs anys. Mirin què va passar ahir a Madrid, quan desenes de milers de persones van sortir a manifestar-se en defensa de la sanitat pública: era, alhora, una manera de protestar contra la presidenta Isabel Díaz Ayuso, que va difonent el discurs del Madrid de les llibertats, però que té una sanitat pública infradotada. És un problema que Catalunya també té, i també està en l'ànim del ciutadà que vota. No serà fàcil afinar el missatge. 

Bon dia.

stats