Català

L'anàlisi d'Antoni Bassas: 'A un nen de 9 anys el van deixar sense menjar perquè els seus pares volien el 25% de castellà'

Pretenen viure dels teus impostos, t’insulten i perjudiquen greument la teva qualitat de vida i la productivitat de les teves empreses

2 min

El president d’Andalusia, Juan Manuel Moreno Bonilla, ha ingressat aquesta setmana a l’acadèmia de l’anticatalanisme, una acadèmia gens selecta i molt nombrosa, amb noms d’ara, com Ayuso del PP, o de sempre, com els socialistes Bono i Ibarra.

En el cas de Moreno Bonilla, la jugada és la següent: prenc una decisió impopular, que és eliminar un impost que paguen els que més tenen i rebaixar l’IRPF en una de les comunitats més pobres d’Espanya. Com convertir aquestes dues mesures que privaran Andalusia de 900 milions l’any que ve? Dient que ho fas perquè els empresaris catalans paguin allà els seus impostos. I que tu mai no t’independitzaràs.

Així, fas el joc de mans de ser una comunitat de les que més diners reben i necessiten dels impostos que paguem tots i alhora renuncies tu a cobrar impostos. O sigui, que els ingressos via impostos que necessites per fer funcionar els hospitals o les escoles que els paguin els catalans, però no pas els andalusos que més tenen o més guanyen.

El president andalús acaba de servir-nos una nova demostració del fet que l’anticatalanisme és l’estat natural de la política espanyola, que és un fet estructural de l’acció i la comunicació de la política espanyola.

Creguin-me que hi ha molts dies que ja no en fem ni cas, però avui, ara, farem una excepció, perquè tampoc és qüestió de normalitzar l’insult i la mentida. Això va passar ahir a les Corts de Castella i Lleó, parla un diputat de VOX: "El clima immoral que es viu en l'educació a Catalunya, on hem sabut que a un nen de 9 anys van deixar de servir-li el menjar diversos dies com a forma de pressió perquè els seus pares havien sol·licitat el 25% de la seva educació en castellà. Traslladin-se vostès a aquest menjador. Imaginin la mirada borrosa arrasada per les llàgrimes de por i impotència d'aquest nen. Amb l'estómac contret i el pit oprimit per l'angoixa. Imaginin l'eco de les safates i la cridòria infantil sonant en el silenci de la consciència d'aquest nen, maltractat pel sistema"

Repeteixo: l’anticatalanisme és l’estat natural de la política espanyola, que és un fet estructural de l’acció i la comunicació de la política espanyola.

Pretenen viure dels teus impostos, t’insulten i perjudiquen greument la teva qualitat de vida i la productivitat de les teves empreses.

Mentrestant, mirin la portada del Comarques Gironines d’avui: Per anar de Girona a Sants es triga més de 2 hores amb la R11 i el metro, i només 38 minuts amb Avant. I en planes interiors: 2 hores i 5 minuts per fer 100 quilòmetres en tren. Els passatgers de Flaçà, Caldes o Sils s’han de canviar de via a Sant Andreu. Diu l’Adrià, que fa el trajecte Caldes de Malavella - Barcelona: "L’Estat del transport públic t’obliga a viure a la ciutat, sobresaturada i amb uns preus de lloguer altíssims, o passar-te cada dia hores i hores al tren”. O la Maria, que fa el Barcelona-Flaçà: “He de buscar una habitació amb urgència per no passar-me més de quatre hores cada dia al tren”.

Algú em pot dir quin negoci fem vivint en aquest estat de les coses?

Bon dia.

stats