L'anàlisi d'Antoni Bassas: 'Que no torni a passar'

Un fracàs sense pal·liatius de gestió pública que obliga les 13.581 persones inscrites a les proves a tornar a presentar-se, una situació sobre la qual interessa saber si és un reflex de la falta de l’autoexigència entre càrrecs de confiança i entre funcionaris de l’administració catalana

Al final, el Govern repetirà les oposicions a funcionaris. Avui ho explica oficialment la consellera de la Presidència, Laura Vilagrà, responsable política del desastre.

Això sí, aquest cop la Generalitat organitzarà els exàmens amb mitjans propis, és a dir, sense subcontractar res. 

Quedi clar que el problema no és subcontractar, el problema és subcontractar i no estar a sobre de la feina i anar-se’n de cap de setmana llarg. 

Perquè ara la Generalitat vol rescindir el contracte de l’empresa Cegos, però l’empresa ha fet notar que el Govern no va donar espais adequats, no va assignar ni distribuir correctament els opositors a les aules i tampoc va elaborar com tocava el material de l’examen. 

Ras i curt: un fracàs sense pal·liatius de gestió pública que obliga les 13.581 persones inscrites a les proves a tornar a presentar-se, una situació sobre la qual, a part de la solució concreta que ara es pugui aplicar, interessa saber si és un reflex de la falta d’autoexigència entre càrrecs de confiança i entre funcionaris de l’administració catalana. Com el seu nom indica, l’autoexigència depèn de nosaltres, no de Madrid, i sovint els administrats som tractats d'una forma tan distant i tan garantista (garantista per l’administració) que aquí, bàsicament, els que som exigits som els que paguem el funcionament del sistema amb els nostres impostos.

Per cert, anotem com a bona notícia que el PSC, Esquerra i Junts hagin arribat a un pacte per la sequera.

Ja vam dir aquí que, enmig d’una situació d’emergència com la que estem patint per falta d’aigua, l'últim que necessitàvem era veure els partits tirant-se els plats pel cap per raons purament electorals. Ahir tots tres partits van quedar d’acord que si cal fer obres es podran contractar de manera directa, que faran la dessalinitzadora de la Tordera, una altra a Cubelles. De tota manera, anem tard en la reutilització de l’aigua, en el reg gota a gota i, sobretot, cal començar a donar la batalla perquè els pagesos, que quedaran molt afectats si no hi ha collita, tinguin ajudes i exempcions fiscals. El futur dels pagesos és el futur de tothom en tots els sentits: perquè ens proporcionen el menjar (sobretot ara que tant es parla de quilòmetre zero), perquè fan de paisatgistes i perquè equilibren el territori. 

Bon dia.

stats