L'anàlisi d'Antoni Bassas: 'Que en fa de temps que sabíem que això era un Watergate!'

Hauria quedat al descobert la relació directa entre uns “pobres diables policials” i el president. És en aquest sentit que Rajoy seria Nixon. Com diu Ekaizer, la justícia ha aixecat un mur perquè l’operació Catalunya no s’investigui

Ja sé que estem tips de denunciar escàndols i que no passi res. I que el món va molt de pressa, que la ultradreta prospera, que la intel·ligència artificial amenaça amb menjar-se la vida tal com l’hem entès fins ara, que la sequera ens causa un malestar molt gran, i que el malestar seria la menor de les nostres preocupacions. En aquestes condicions, expressions com “operació Catalunya” o “policia patriòtica” sonen a capítol de sèrie que els guionistes han allargat perquè ha trobat el seu nínxol d’audiència.

Però ens hi hem de referir. Perquè és molt greu, perquè el PP, Vox, la dreta mediàtica i bona part de la justícia espanyola, que hauria d’estar investigant, mira cap a una altra banda amb la secreta esperança que ens n’oblidem. Com deia ahir l’Ernesto Ekaizer al programa del Toni Clapés, “la justícia ha aixecat un mur perquè l’operació Catalunya no passi”. Doncs ja els dic des d’aquí que no. I per sort, no som els únics: La Fiscalia va decidir ahir obrir la primera investigació sobre l'operació Catalunya. És gremial, però és la primera reacció. La Fiscalia vol investigar l’espionatge policial a l’excap de la Fiscalia de Catalunya, Martín Rodríguez Sol, que la “policia patriòtica” de Rajoy i Fernández Díaz consideraven pròxim a l'independentisme. Notin que la Fiscalia es mou perquè han tocat un fiscal, i no diu res del compte inventat de Trias, per posar un exemple.

Ara, des del PSOE estan intentant que faci fortuna l'expressió “el Watergate del PP”. Ho diu en el sentit que uns fets inicialment menors com serien uns policies que pel seu compte investiguen catalans a veure què els troben, treballaven en realitat a les ordres del ministre de l'Interior amb el coneixement directe del president. Amb el temps hauria quedat al descobert la relació directa entre uns “pobres diables policials” i el president. És en aquest sentit que Rajoy seria Nixon i que això seria un Watergate. Però que en fa, de temps, que sabíem que això era un Watergate! I tenim tot el dret a la presumpció de pessimisme sobre el fet que es faci justícia. Perquè com diu Ekaizer, que sap el pa que s'hi dona, la justícia ha aixecat un mur perquè “l’operació Catalunya” no s’investigui. 

Bon dia.

stats