Meteo 02/02/2019

La caiguda d'un meteorit genera expectació a Cuba

Se n'han trobat fragments escampats per unes quantes poblacions de l'oest de l'illa

Oriol Rodríguez
1 min
La fumera fruit de la caiguda del meteorit divendres a Cuba

BarcelonaDivendres a primera hora de la tarda molts cubans van observar una fumerada al cel. Els més ràpids van agafar el mòbil i van fer-ne fotografies i vídeos. El que més va sorprendre va ser que, poca estona després, es va sentir un fort terrabastall (vegeu a partir del segon 45 del vídeo). Es tractava d'un meteorit que, en entrar a l'atmosfera, es va esmicolar en molts fragments.

El motiu pel qual hi ha un lapse de temps entre l'aparició de la fumera i el fort soroll és la mateixa raó per la qual el tro se sent uns segons després de la caiguda d'un llamp: la diferència en la velocitat de propagació de la llum respecte al so, que va més a poc a poc.

Alguns testimonis asseguren que van veure com una bola de foc creuava el cel i, després, se sentia una potent explosió, tal com es pot veure a les imatges anteriors. D'altres expliquen que van notar com tremolaven les parets dels edificis.

Segons va explicar el ministeri de Ciència Tecnologia i Medi Ambient de Cuba, el meteorit va caure al municipi de Viñales, situat a la província de Pinar del Río, a l'oest de l'illa. Els fragments van quedar escampats per unes quantes poblacions.

Malgrat que no hi va haver víctimes, sí que hi va haver alguns danys menors. Algunes finestres es van arribar a trencar a causa de l'explosió.

stats