Meteo 27/11/2020

Una impressionant mànega provoca algunes destrosses a Alacant

A València aquest matí han caigut pedres més grans que una cirera

Miquel Bernis
2 min
Una impressionant mànega provoca petites destrosses a Alacant

BarcelonaUn dels forts aiguats que descarreguen aquest divendres al País Valencià ha generat una mànega imponent. El fenomen s'ha produït just davant de la platja de l'Horta, al terme de Campello, molt a prop d'Alacant. La mànega ha arribat a tocar terra i ha provocat algunes destrosses a la platja, com testimonien diversos vídeos apareguts a les xarxes socials.

El fenomen s'ha produït enmig d'un divendres de temps molt mogut altra vegada al País Valencià. Aquest matí a València ha caigut una pedregada que es pot catalogar d'històrica, segons la delegació valenciana de l'Aemet. Algunes de les pedres que hi han caigut superen en grandària una cirera, un fet que només té un precedent notificat a València, el de l'1 de maig del 2001.

Les pluges ja han superat els 100 l/m2 en algunes comarques. D'entre les precipitacions més abundants d'aquest divendres fins a dos quarts de quatre de la tarda destaquen els 108 l/m2 de Requena, els 79 d'Ibi o els 63 de València. El telèfon 112 ha rebut 354 avisos relacionats amb la pluja fins a primera hora de la tarda, la major part d'incidències es concentren a la ciutat de València.

Una altra dada molt curiosa i interessant és la relacionada amb la quantitat de llamps. Els ruixats d'aquest divendres han provocat ja més de 4.000 descàrregues de llamps al País Valencià, un fet que no té precedents en un mes de novembre amb dades des de l'any 2000. Curiosament el dia 5 de novembre ja es va batre aquest rècord, llavors van caure més de 3.600 llamps. És molt possible que el canvi climàtic estigui afavorint aquestes dades i provoqui que, cada cop amb més freqüència, les tempestes apareguin també en moments de l'any en què fins ara eren estranyes.

stats