Meteo 20/05/2018

Una pedregada a vista d'ocell

Unes imatges impressionants mostren la zona afectada per una pedregada que va caure a Colorado (EUA)

Oriol Rodríguez
1 min
Imatge aèria de la zona afectada per la pedregada de l'estat de Colorado (EEUU)

BarcelonaEls mesos d'abril, maig i juny són els més entretinguts per als caçadors de tempestes dels Estats Units. Aquesta és l'època de l'any més favorable per a la formació de tempestes severes, que deixen grans pedregades, ventades fortes i tornados.

Dilluns passat es van formar un conjunt de tempestes a l'estat de Colorado. Tal com es pot veure a l'animació de les imatges de radar, van créixer i es van intensificar ràpidament. Just a la zona marcada en color groc és on hi va haver una pedregada.

El més singular del cas no és la mida de les pedres, que tenien un diàmetre de poc menys de 2 centímetres, sinó les fotografies que es van poder fer des de l'aire unes hores més tard. Era ben bé el camí que havia fet la tempesta, deixant tot allò que trobava al seu pas sota un mantell blanc. Unes imatges d'allò més espectaculars que, a banda, mostren com de localitzats solen ser aquests tipus de fenòmens.

El rastre de la pedregada, d'uns 4 km de llarg, també es va poder veure des d'una altura molt més gran. Les imatges Modis del satèl·lit Terra, de la Nasa, també va poder detectar tota la zona coberta per la pedra. S'aprecia prou bé una zona blavosa al centre de la imatge.

En qualsevol cas, aquesta no va ser l'única pedregada d'aquella jornada al conjunt del país. El Servei Meteorològic Nacional dels Estats Units (National Weather Service, en anglès) va rebre diverses observacions, algunes de les quals de pedres de la mida de pilotes de beisbol. A més, es van poder veure les traces de diverses d'aquestes pedregades, justament, també amb les imatges de satèl·lit.

stats