Meteo 19/12/2020

L'arribada d'un front poc actiu portarà alguns plugims a partir d'aquest vespre

A principis de setmana s'imposarà l'anticicló, però per Nadal arribarà l'ambient de ple hivern

Oriol Rodríguez
2 min
Cel ennuvolat ahir al matí a Torelló (Osona)

BarcelonaAquest matí els bancs de boira i de núvols baixos seran extensos i afectaran moltes comarques de l'interior. Amb el pas de les hores s'aniran trencant, però el cel es mantindrà mig ennuvolat en bona part del territori, amb més estones de sol al nord-est.

La temperatura màxima no variarà gaire respecte a la d'ahir. Se situarà entre els 8 i els 13 ºC al Pirineu, al Prepirineu i a Ponent i entre els 11 i els 16 ºC a la resta del país.

Temperatura màxima prevista per avui

Al llarg de la tarda s'acostarà un front per l'oest que portarà més núvols i algunes precipitacions. Les pluges, que seran febles, afectaran principalment les comarques de Ponent, de l'interior de les Terres de l'Ebre i de l'Alt Pirineu i l'Aran, amb una cota de neu que voltarà els 1.700 o 1.800 metres. Durant la nit i la matinada arribaran, de manera dispersa, a altres punts del territori.

Demà a primera hora encara podria caure algun plugim aïllat a les comarques de Girona, però a mesura que avanci el matí s'aniran obrint clarianes de ponent a llevant. S'espera un migdia amb força sol a les comarques de l'oest, mentre que es mantindran els intervals de núvols a la Catalunya Central, al nord de Ponent i a la costa i el prelitoral central. Al Pirineu i Prepirineu oriental encara hi podria haver algun ruixat curt i aïllat a la tarda.

L'ambient serà una mica més fresc. Tant la temperatura mínima com la màxima baixaran entre 1 i 2 graus, de manera que a migdia costarà trobar valors per sobre dels 15 ºC.

A partir de dilluns s'imposarà l'anticicló, tot i que arribarà amb data de caducitat. Farà sol gairebé a tot arreu, reapareixerà la boira a Ponent i la temperatura anirà a l'alça allà on el cel es mantingui serè. Entre dimarts i dimecres la temperatura tocarà sostre, i tant al litoral com al prelitoral hi haurà valors que podrien acostar-se als 18 o 20 ºC.

Pressió atmosfèrica en superfície i temperatura a 500 hPa (uns 5.500 m) previstes per dimarts al migdia

Tot i això, s'albira un canvi de cara a dijous amb l'entrada del vent de component nord i l'arribada d'una massa d'aire fred. Això ens portaria a parlar d'un dia de Nadal amb ambient plenament hivernal al conjunt del Principat.

stats