Un any del 17-A 18/08/2018

Els taxistes de Barcelona se sumen als homenatges a les víctimes del 17-A amb una marxa lenta fins a la Rambla

Els vehicles han dut els noms de les víctimes fins al cor de la ciutat, on han llegit un manifest

Acn
2 min
Taxis baixant per la Rambla en marxa lenta, en solidaritat amb les víctimes dels atemptats

BarcelonaTaxistes de les cinc associacions professionals de l’àrea metropolitana de Barcelona s’han sumat aquest dissabte als actes d’homenatge a les víctimes dels atemptats terroristes del 17-A. Ho han fet amb una marxa lenta des de la plaça Urquinaona fins a la Rambla, que ha culminat amb una ofrena floral i parlaments a l’alçada del mosaic de Miró. Una quarantena de taxis han marxat lentament des del punt d’origen amb cartells que recordaven els noms de les víctimes dels atemptats i d’altres que resaven “Ha passat un any. No tenim por”. El portaveu d’Élite Taxi, Tito Álvarez, ha destacat en declaracions a l’ACN “el compromís” dels taxistes i del conjunt de servidors públics en aquell dia negre. “No ho sabem, però les persones tenim alguna cosa dins que ens fa reaccionar en aquestes situacions extremes”, ha expressat.

Els taxistes de Barcelona s’han afegit a la solidaritat amb les víctimes dels atemptats amb una acció que s’havia de celebrar ahir, coincidint amb l’aniversari dels atacs, però que a causa de la pluja que va caure cap al migdia van decidir posposar fins avui.

Sense tallar el trànsit, una representació de les cinc associacions professionals del taxi a l’àrea metropolitana de Barcelona han circulat en columna des de la plaça Urquinaona fins arribar al capdamunt de la Rambla. Allà han alentit la marxa i han anat desfilant fins al Pla de l’Os, l’epicentre dels homenatges a les víctimes i punt exacte on es va aturar la furgoneta que va perpetrar l’atemptat. En la seva marxa, els vehicles portaven cartells que recordaven els noms de les 14 víctimes mortals de Barcelona, així com pancartes amb altres consignes solidàries i contra la por. En arribar al mosaic de Miró, dos portaveus dels taxistes han fet un parlament en record de les víctimes i contra els atemptats davant la mirada de desenes de turistes i vianants que a aquella hora observaven l’ofrena floral instal·lada en aquest punt des d’ahir al matí. En acabar, han deixat anar 14 globus grocs i negres –els colors corporatius del taxi de Barcelona– per recordar les persones mortes en l’atemptat.

En declaracions a l’ACN, el portaveu d’Élite Taxi, Tito Álvarez, ha manifestat que l’any passat els taxistes ja van protagonitzar actes de solidaritat amb les víctimes. “Els taxistes vam estar molt compromesos aquell dia i els següents”, ha senyalat, tot reivindicant “la petita part” que ells representen entre tots els “herois anònims” que van reaccionar i es van implicar per ajudar els damnificats de la manera que van poder.

Concretament, Álvarez recorda com molts companys –i ell mateix– van assistir els conductors atrapats als seus vehicles a les rondes de Barcelona, que estaven col·lapsades pels controls policials als accessos de la ciutat. “De matinada, trèiem la gent, els nens, dels vehicles i els dúiem a casa amb el taxi, deixant només el conductor. Així vam estar fins a les 8 o les 9 del matí”, rememora.

Álvarez reclama el retorn a la vida normal com el millor antídot contra el terror. “Després de l’acte d’avui farem allò que els terroristes no volen que fem, que és viure amb tranquil·litat i seguir la vida amb normalitat”.

stats