El Capricho, un museu amb més de 4.500 articles de màgia

Des dels anys noranta, el col·leccionista Miquel Aneas guarda articles de màgia que ha trobat arreu del món

Cartells d’espectacles de 1911, caixes de màgia de totes les èpoques, 1.420 baralles de cartes del segle passat i, fins i tot, el primer llibre de màgia editat en castellà, que data del 1733. Fins a 4.500 articles de màgia com aquests formen part de la col·lecció privada El Capricho, ubicada en un pis del Poble-sec.

Aquest petit museu pertany a Miquel Aneas, que des dels anys noranta guarda articles de màgia de tot tipus que ha trobat arreu del món.  El Capricho té tres sales, on hi ha tots els objectes, molts dels quals són peces úniques. A més, té un petit teatre amb capacitat per a 14 persones.

Les peces provenen d’arreu del món, i en Miquel les ha obtingut de diferents maneres, com per exemple a través de subhastes d’eBay, subhastes celebrades a Londres o als Encants.

Per accedir a aquesta col·lecció privada cal visitar la web d’El Capricho, des d’on en Miquel hi organitza visites. I un cop fet el recorregut, el públic pot gaudir d’una sessió de màgia de prop i un espectacle al teatre. L’entrada és lliure, però al final els visitants poden fer un donatiu que va destinat a l’ONG Somni dels Nens.

Més continguts de