Un carret d'anar a comprar motoritzat i solidari

Catorze persones amb discapacitats del centre Esclatec venen carrets amb motor i construïts per ells mateixos

Mecar és un carret que permet fer les compres de manera més còmoda i sense esforç gràcies al motor elèctric que du integrat. L'han construït membres de l'associació Esclatec, una entitat que treballa per la inserció laboral de persones amb discapacitat. Per fer el carret, han hagut d'aprendre mecànica i electrònica i, un cop acabat el producte, també han hagut d'aprendre a vendre'l.

"És un carret molt lleuger i fàcil de manejar. Compta amb 6 velocitats i un sistema que ajuda a pujar les escales i té una capacitat de 50 quilos". D'aquesta manera, l'Iván Sánchez intenta convèncer els usuaris del Mercat de les Corts que el carret Mecar és una gran compra. Segons la Maria Olives, una de les monitores de l'Associació Esclatec, "produir aquest carret serveix per donar feina a persones amb diferents discapacitats i, a més a més, està dissenyat perquè l'utilitzin persones també amb dificultats. D'aquesta manera, cobrim múltiples necessitats socials".

Un projecte inclusiu

Al centre de treball especial d'Esclatec, ubicat al barri del Guinardó, hi treballen 14 persones amb diferents discapacitats. El Mercar, tal com es coneix aquest carret tan innovador, és un projecte que rep el suport del Institut Municipal de Mercats de Barcelona. De moment, ja n'han venut 32 unitats en estands instal·lats a mercats, fires o per internet.