CULTURA
Camp de tarragona 18/04/2018

Arrenca la Setmana Medieval amb Empar Moliner de pregonera

Ara
2 min
La pregonera d’aquest any serà la periodista i escriptora Empar Moliner.

MontblancAquest divendres, a les set de la tarda a la plaça Major, es donarà el tret de sortida a la 31a Setmana Medieval de Montblanc amb un acte solemne que comptarà amb la presència dels principals protagonistes de la festa i en què es farà la lectura del pregó. Seran dues setmanes intenses d’activitats per a tots els públics. Aquest any la pregonera serà Empar Moliner, escriptora i periodista, col·laboradora de l’ARA amb la seva columna diària, Tovallons negres.

Organitzada per l’Associació Medieval de la Llegenda de Sant Jordi, s’allargarà fins al 29 d’abril. Entre les novetats d’aquest any destaca l’obertura d’un nou espai de recreació històrica permanent, que estarà actiu durant els dos caps de setmana: el campament de poble. Se situarà al portal i a la muralla medieval de Sant Jordi, i connectarà amb l’espai de l’escola cavalleresca.

Una altra de les novetats és la recuperació de la representació de les Corts Catalanes que van tenir lloc a Montblanc el 1414, després del Compromís de Casp i amb el nou rei castellà Ferran d’Antequera presidint-les. Unes corts que van acabar sense acord. L’espectacle tindrà lloc a l’església de Santa Maria. En aquest acte de cloenda, i en finalitzar l’espectacle, s’entregarà l’espasa d’honor de l’Associació Medieval. Aquest reconeixement es fa anualment a la trajectòria en defensa de la cultura i les tradicions, i aquest any s’atorga a Jordi Cuixart, president d’Òmnium Cultural. L’espasa serà recollida per la seva companya, Txell Bonet, que també serà rebuda a l’Ajuntament de Montblanc.

Al costat dels grans espectacles ja tradicionals, l’entitat manté l’aposta per impulsar els de petit format i els infantils: es faran 62 actuacions d’una vintena d’espectacles gratuïts, a les diferents places i carrers, on també se situaran una vintena de tavernes, i durant els dos caps de setmana.

stats