TURISME
Camp de Tarragona 12/06/2019

Un càmping que vol ser un pulmó verd

Ara
2 min
Un dels bungalous del Playa Montroig Camping Resort,  en aquesta localitat del Baix Camp.

Mont-roig Del CampEn les 25 hectàrees que ocupa el Playa Montroig Camping Resort hi trobarem un total de 1.200 palmeres i 4.000 arbres d’altres espècies. És el resultat de l’aposta per la sostenibilitat d’aquest càmping, situat a la línia costanera d’aquest municipi del Baix Camp. “Donem preferència a la vegetació que hi havia abans a l’indret que ocupa el càmping. Volem mantenir l’essència perquè el càmping ha d’estar envoltat d’aquesta natura i fem inversions anuals de nous arbres i noves plantes amb la voluntat de tocar el mínim possible les espècies autòctones”, explica el director del càmping, Alejandro Jiménez.

La inversió anual en jardineria se situa al voltant dels 60.000 euros, però sovint també s’han de fer actuacions extraordinàries. Un exemple és la poda i l’assegurament de pins que s’ha fet aquest hivern per augmentar la seguretat, ja que el càmping està situat en una àrea del Camp de Tarragona on bufa molt el vent.

El Playa Montroig Camping Resort, creat el 1962, té capacitat per a 1.300 famílies i disposa de 39 bungalous totalment equipats. En temporada baixa hi treballen una setantena de persones, que augmenten a 240 en temporada alta, en què unes 5.000 persones poden arribar a utilitzar les seves instal·lacions.

La principal novetat d’aquesta temporada és la posada en marxa d’un centre de busseig propi. Fins ara oferia aquest servei una empesa externa. També aquest hivern s’ha portat la fibra òptica a 300 parcel·les i tots els bungalous.

Un dels principals problemes que té actualment el càmping és la falta de sorra a la platja, ja que és en una zona en què els corrents marins combinats amb alguns temporals s’emporten periòdicament la sorra, que l’Ajuntament i Costes han de reposar. A començaments de juny encara no s’havia fer la reposició.

El que està previst que en uns mesos es pugui solucionar és el pas de trens a través de la via que travessa el càmping i que, amb l’entrada en servei del Corredor Mediterrani, quedarà buida de combois.

stats