Camp de Tarragona
Camp de Tarragona 13/09/2023

Els comuns pregunten al Govern si finançarà millores a Ercros per aprovar el Hard Rock

Un informe del Govern avisa que calen canvis a la planta que aquesta empresa té a Vila-seca per tirar endavant el macroprojecte

ARA
2 min
Els terrenys on s’ha de construir el Hard Rock.

TarragonaL'últim informe del departament d'Empresa i Treball, que condiciona l'aval al polèmic macroprojecte que Hard Rock vol fer al Camp de Tarragona a unes millores a la planta d'Ercros a Vila-seca, ha aixecat polseguera. L'estudi, avançat ahir pel diari ARA, avisa que actualment el risc d'un accident químic no permet la construcció del Hard Rock, però afegeix que quan la planta d'Ercros hagi tirat endavant totes les millores que té previstes, aquest risc disminuirà i ja serà possible construir el nou recinte. L'últim projecte del Hard Rock és menys ambiciós que el primer, però, així i tot, preveu un gran casino, dos hotels, una gran piscina, una zona comercial i un recinte per a actes i concerts amb capacitat per a 15.000 persones.

Després de la publicació de l'informe, el portaveu de la plataforma Aturem Hard Rock, Eloi Redón, ha destacat que es tracta d'"un nou entrebanc a l'aprovació del Pla Director Urbanístic (PDU)" i que aquesta autorització condicionada a unes reformes tan ambicioses són en realitat un "no favorable", ja que es tracta d'uns "requisits gairebé impossibles de complir". Per contra, l'alcalde de Salou, Pere Granados, ha assegurat que "no té cap mena de sentit vincular" el risc químic amb la construcció del Hard Rock, en declaracions recollides per l'ACN. "El risc d'accident químic existeix en l'actualitat i no pas perquè vingui a instal·lar-se Hard Rock per desenvolupar un projecte turístic", ha dit el batlle.

Però més enllà de les diferents lectures de l'informe tècnic elaborat pel departament d'Empresa i Treball, el text també ha provocat molts interrogants. En Comú Podem ha presentat aquest dimecres una bateria de preguntes a la mesa del Parlament per intentar aclarir qui ha redactat l'informe i quants diners ha costat. El diputat David Cid, que és qui signa totes les peticions de pregunta, també vol saber si el Govern ha fet arribar aquest informe als promotors del macrocomplex i si ha parlat amb els responsables d'Ercros. En una altra pregunta, Cid pregunta al Govern si ha ofert recursos públics a Ercros a canvi de tirar endavant aquestes millores, que es consideren indispensables per a la construcció del Hard Rock. També demana si aquesta empresa, que produeix clor i sosa, té algun calendari previst per engegar totes les reformes.

Aprovar el PDU del Hard Rock va ser una de les principals condicions que el PSC de Salvador Illa va posar a ERC a canvi de votar a favor dels pressupostos d'aquest any.

stats