FIRES
Camp de tarragona 01/05/2019

Falset acull la 24a edició de la Fira del Vi

Ara
2 min
Carrers i  places de Falset s'omplen d'estands d'una vuitantena de cellers on degustar els millors vins de la DOQ Priorat i la DO Montsant. / FIRA DEL VI

FalsetFalset es converteix aquest proper cap de setmana en la capital del vi de Catalunya. Els dies 3, 4 i 5 de maig, els vins de la DO Montsant i la DOQ Priorat tornaran a ser els protagonistes de la Fira del Vi de Falset, que enguany arriba a la 24a edició. Al seu voltant girarà un esdeveniment que s’ha convertit en cita obligada per a aficionats i professionals del sector, sabedors que a la comarca del Priorat s’elaboren grans vins reconeguts arreu del món. Un total de 83 cellers participen a la fira.

Divendres, de les 18 a les 23 hores, i dissabte, d’11 a 21 hores, es poden degustar els vins a peu de carrer, amb la participació de cellers de la DO Montsant i la DOQ Priorat. Però durant els dies previs i els dies de la fira s’han programat multitud d’actes, com tastos guiats a càrrec de cellers amb enòlegs de prestigi, maridatges, sopars i concerts, food trucks, activitats pels més petits, cultura popular... Algunes activitats s’han convertit en emblemàtiques, com la Nit de les garnatxes o el Tast amb Llops

La fira estrena aquest 2019 un Espai solidari, dissenyat per acollir iniciatives de cellers que impulsen activitats en benefici de la societat. Aquest any compten amb els vins del Masroig Vi Solidari i de Ilusion+, que tenen una llarga trajectòria en projectes solidaris. En aquest espai serà possible tastar i comprar aquests vins embotellats amb vocació social.

Pel que fa a la música, passaran per la capital del Priorat Pep Sala, Animals, Tarraco Surfers, Quimi Portet, Terra Ferma, Espaldamaceta, però també hi haurà una sessió de dansa urbana amb Stereo Fresh i el Festival Gotim de microteatre.

Entre els que s’acosten a Falset, s’hi troba força públic estranger, un fet que s’explica per l’elevat percentatge d’exportacions de totes dues denominacions d’origen. Amb tot, la Fira és també un gran aparador dels vins de la comarca entre el consumidor català. Aquest està cada cop més interessat en els productes de qualitat que s’elaboren al territori i, concretament, en descobrir la cultura del vi, molt arrelada en comarques com el Priorat.

stats