FESTES
Camp de tarragona 20/09/2019

Més de 200 actes per les Festes de Misericòrdia de Reus

Els esdeveniments programats s’allargaran fins al 13 d’octubre

Ara
2 min
El santuari de Misericòrdia és l'escenari dels principals actes de la festa major reusenca. / AJUNTAMENT DE REUS

ReusLes Festes de la Misericòrdia arriben un any més plenes de propostes que barrejaran els actes més tradicionals amb tot tipus d’iniciatives culturals, d’oci i, sobretot, festives. Seran 200 actes que fins al 13 d’octubre ompliran Reus d’una oferta d’activitats molt diversa que té la voluntat d’arribar a tots els públics.

Un programa atapeït de música, amb els concerts de Doctor Prats i Roba Estesa com a caps de cartell; actes tradicionals, amb el santuari de Misericòrdia com a epicentre de la festa, especialment els dies 24 i 25 de setembre, i una llarga relació de propostes culturals, institucionals o gastronòmiques, fruit de la col·laboració de l’Ajuntament de Reus amb les entitats de la ciutat. Destaca –perquè enguany se’n celebra la 25a edició– l’Exposició de Bonsais Ciutat de Reus, que ja ha obert portes.

Religiosos i populars

El 24 i el 25 de setembre es portaran a terme els principals actes religiosos de la celebració de la Mare de Déu de la Misericòrdia, entre els quals hi ha el Rosari de Torxes i l’ofici i els actes habituals que es fan el dia de la patrona a la plaça del santuari i a l’interior del temple. Entre aquests actes hi ha la Baixada del Seguici Festiu de la ciutat el dia 25 a partir de les 11 h des de la plaça de la Pastoreta fins al santuari, al llarg del passeig de Misericòrdia. La missa es farà a partir de les 18.30 h. A les 19.30 h el Ball de Diables de Reus farà la Baixada fins al santuari.

D’altra banda, el foc té un protagonisme destacat per les Festes de la Misericòrdia. El tradicional correfoc serà el dissabte 21. S’iniciarà amb la plantada de bèsties a la plaça de Prim i continuarà amb el correfoc al Mercadal. Hi participaran els balls de diables de Ribes, la Canonja i Vila-seca, i el Borinot del Vendrell, el Porc d’Argentona, el Drac de Granollers, el Fardatxo de Rasquera i el Drac Gall de Castellgalí, i de Reus: els Bous de Foc, la Vedella de Foc, la Víbria, el Ball de Diables, el Drac i la Cabra.

Un altre dels actes referent d’aquestes festes és la representació de l’espectacle 'Misericòrdia: de Reus al cel'. La prioral de Sant Pere tornarà a ser l’escenari, el divendres 20, d’aquest muntatge escènic de cant, música, dansa i teatre que reviu la llegenda de la Mare de Déu de la Misericòrdia, des de l’aparició a la pastoreta fins a la salvació de la vila. L’Orfeó Reusenc escenifica aquest muntatge únic, que compta amb un equip de més de 80 persones entre músics, cantaires, dansaires, actors i tècnics.

Altres actes destacats

Un dels actes que s’han consolidat plenament en la programació de la festa major de la Misericòrdia i que es podrà veure aquest vespre pels carrers del nucli antic (20 hores) és el Carro dels Romanços. Una proposta de Bravium Teatre que, per setè any, ens ofereix una passejada teatral basada en la rica producció reusenca de romanços de fil i canya de principis del segle XX.

Una altra de les propostes que s’han introduït els últims anys és la cercavila de la Trobada d’Elements del Seguici Fets per Tu – Fan del Seguici. Una curiosa iniciativa que reuneix centenars d’infants que, prèviament, han elaborat de manera artesanal un element del seguici festiu de Reus.

stats