Camp de Tarragona 22/06/2019

Més de 200 actes programats en una festa major de Sant Pere 2019 que té un marcat accent musical

Arrencarà dilluns, dia de Sant Joan, amb el pregó, aquest any a càrrec d’Isaac Sanromà

Ara
2 min
La Tronada és un dels moments culminants de la festa major de Sant Pere de Reus. NIEPCE / ARXIU IMRC

ReusLa incorporació dels concerts del festival d’estiu FAR, la programació de Corpus o la celebració dels 10 anys del Ball de Dames i Vells són algunes de les novetats de la festa major de Sant Pere 2019. Entre els més de 200 actes programats n’hi ha uns 70 de cultura popular i prop d’una cinquantena entre concerts i actes musicals.

La festa major arrenca dilluns vinent, dia de Sant Joan, amb el tradicional pregó, que anirà a càrrec de l’expresident de la Cambra de Comerç de Reus Isaac Sanromà, i que precedirà la primera de les Tronades de la festa i el concert posterior de l’Orfeó Reusenc a la Prioral. Fins al 29 de juny, el dia de Sant Pere, el calendari s’omple d’actes, entre els concerts vermut, les Varietées de Sant Pericu, els Cóssos, la festa major petita i les Completes, entre d’altres. Una gran quantitat d’actes, mirall de la vitalitat cultural i tradicional de la ciutat.

Aquest any la música agafa un protagonisme especial durant la festa major. A més dels concerts de les Barraques 2019, hi haurà dues nits més de grans concerts. Destaca, el dia 30 de juny, un concert de gran format a la plaça d’Anton Borrell amb Ana Belén.

En aquest Sant Pere es consolida i s’amplia l’acte la Nit de Fer l’Índiu, que amb pocs anys s’ha convertit en un dels moments àlgids de la celebració. Els convidats d’aquest any seran els Nanos de Reus, amb motiu dels 50 anys de la seva creació. Una altra de les novetats d’aquesta festa major serà que entre la gran quantitat d’actes hi ha els que són propis de Corpus com a fet puntual. També se celebren els 300 anys de l’entrada del Carrasclet a la capital del Baix Camp, ja que està documentat que el 26 de juliol del 1719 Pere Joan Barceló, guerriller austriacista conegut popularment com a Carrasclet, va entrar a Reus amb els seus seguidors. Una altra dada curiosa és que fa 175 anys de la visita a la ciutat de la reina mare i la reina Elisabet II.

En el marc de les diferents entitats que celebren efemèrides, destaquen el cinquantè aniversari dels Nanos de Reus fets per David Constantí i els deu anys del Ball de Dames i Vells de Reus, amb un acte que comptarà amb la participació de diversos balls parlats. També celebren aniversaris la Cucafera, que fa cinc anys, i el Lleó, que en fa quinze.

Com en altres edicions de la festa major, també tindran protagonisme els concerts vermut que es faran al jardí de la Casa Rull, amb conjunts com Julivert, FanFarra, La Típica i la Banda de la Festa Major. Les revetlles portaran el segell de la Ghetto Orchestra i Albercocks a la plaça d’Anton Borrell; l’Orquestra Metropol a la plaça de la Llibertat, i la Nit de Marxa a la Palma i la revetlla Go Fabri Open Air Festival Sant Pere 2019 al passeig de Mata.

stats