ECONOMIA
Camp de Tarragona 20/09/2017

Les Planes Baixes, referent logístic per generar ocupació

J.s.
2 min
Les Planes Baixes, referent logístic per generar ocupació

La Bisbal Del PenedèsA la Bisbal del Penedès hi trobem Les Planes Baixes, el polígon industrial amb un futur immediat més prometedor, gràcies a la seva immillorable ubicació: a pocs minuts del punt on s’entrellacen les autopistes AP-7 i AP-2. El polígon disposa de 400.000 metres quadrats i es va inaugurar l’estiu de l’any passat amb l’entrada en servei de la plataforma logística des d’on El Corte Inglés distribueix productes a Catalunya, l’Aragó, el País Valencià i Múrcia, i que complementa la seva planta de Montornès del Vallès. El Corte Inglés compta amb una parcel·la de 200.000 metres quadrats.

Per la seva banda, l’empresa Prologis porta a terme un projecte de 80.000 metres quadrats al polígon bisbalenc, en una de les inversions logístiques més importants de les que s’han fet fins ara a Catalunya. Per començar, la immobiliària logística està executant una primera fase d’un edifici de 53.500 metres quadrats per a l’empresa Logiters, filial espanyola de la companyia ID Logistics. Aquesta primera fase l’enllestiran a finals del 2017.

Treball en xarxa amb la comarca

L’alcaldessa de la Bisbal del Penedès, Agnès Ferré, explica que l’empresa Logisters ha iniciat aquesta setmana la contractació del personal de la seva planta penedesenca, amb una primera fase en què necessitarà gairebé 200 mossos de magatzem i en què l’Ajuntament de la Bisbal del Penedès serà l’interlocutor únic del procés, a través del Servei d’Ocupació Municipal (SOM Bisbal); a les seves dependències s’hi faran les entrevistes. “A la Bisbal tenim una taxa d’aturats important, però l’empresa demana experiència als aspirants i no podem cobrir tota la demanda. Per això ens hem posat en contacte amb altres municipis, tinguin o no servei d’ocupació, perquè ens facin arribar aspirants i ho gestionem amb l’empresa. És una bona manera d’evitar duplicitats, i la podrien repetir altres municipis en el futur”, comenta Ferré.

stats