CINEMA
Camp de tarragona 13/11/2019

El REC 2019 es pregunta “què podem fer pel nostre planeta”

Se celebrarà del 3 al 8 de desembre amb actes previs al novembre

Ara
2 min
La sala de projeccions del CaixaForum Tarragona es va omplir dijous per veure Frágil Equilibrio, de Guillermo García López.

TarragonaEl REC, el festival de cinema de Tarragona, que enguany se celebrarà del 3 al 8 de desembre, estarà marcat per la pregunta “Què podem fer pel nostre planeta?” “Som conscients que potser un festival de cinema no és l’espai des d’on han de sorgir solucions -afirma l’organització del festival-, però sí que podem col·laborar a fer que ens fem preguntes i participar en una reflexió que inclou tota la societat”. L’autoria del cartell d’enguany correspon a Marta Daniel, dissenyadora gràfica i comunicadora visual especialitzada en gràfica publicitària.

Fa tres anys el REC va formar part d’un projecte europeu en què joves d’uns quants països realitzaven de manera conjunta un documental transmèdia sobre l’efecte del canvi climàtic: era un pas més per divulgar un tema que preocupava i que encara no formava part habitualment de les nostres pantalles. Amb l’actual canvi de paradigma l’impacte ha esdevingut més directe i obvi.

Novembre intens

Uns dies abans, a mitjans de novembre, al CaixaForum Tarragona haurà començat el Programa Emergències del festival. Alguns llargmetratges relacionats amb aquest programa del REC 2019 es podran veure en diverses sessions al CaixaForum de Tarragona, que oferirà treballs que es mouen en la línia de la programació d’enguany del festival. En aquest espai els assistents podran gaudir de pel·lícules com La mujer de la montaña (2018, Islàndia, França, Ucraïna), del director Benedikt Erlingsson, que es projecta avui; Anthropocene: The Human Epoch (2018, Canadà), dels directors Jennifer Baichwal, Nicholas de Pencier i Edward Burtynsky, el 19 de novembre, i O que arde (2019, Espanya, França, Luxemburg), del director Oliver Laxe, el 29 de novembre.

El REC 2019 s’ha aliat amb el Servei d’Informació i Atenció a les Dones (SIAD) per oferir algunes de les pel·lícules que, en edicions anteriors del festival, han servit per generar debat sobre el paper de les dones en la societat i la necessitat d’aprofundir-hi per avaluar el paper dels dos sexes en tots els plans de l’actualitat i en les diverses esferes socials. En aquesta ocasió es tornen a projectar, a l’Espai Kesse, alguns d’aquests films, com The Breadwinner (14 de novembre) i Tódalas mulleres que coñezo (27 de novembre).

Finalment, com altres vegades, el REC 2019 aprofita els dies previs al festival per fer un recorregut per unes quantes localitats, amb l’objectiu d’oferir la possibilitat de visionar alguns dels films que han rebut més bona acollida en edicions anteriors. Enguany els llargmetratges que es podran veure en aquest cicle previ són Ruben Brandt, Collector, a Altafulla el 22 de novembre; In the croswind, a Sant Carles de la Ràpita el 28 de novembre, i The Breadwinner, a Torredembarra el 2 de desembre.

stats