FIRES
Camp de Tarragona 29/04/2019

Terrafira ofereix un programa intens amb una trentena d’activitats al Morell

La mostra d’artesania, gastronomia, comerç i entitats es farà aquest cap de setmana

Ara
2 min

El MorellLa segona edició de la Terrafira, la mostra d’artesania, gastronomia, comerç i entitats, omplirà el Morell aquest cap de setmana. Les primeres activitats del Terrafira 2019 arrencaran demà. A les 19 hores a la sala d’actes de l’Ajuntament tindrà lloc la inauguració de l’exposició Martí Montserrat Serramont (1906- 1990). Seguidament, al jardí de l’Ajuntament, l’Espai Gastronòmic de la Terrafira, hi haurà el concert 'Històries de l’avi', a càrrec de Núria Esquius. I per finalitzar la jornada, a les 20.30 hores i al Teatre-Auditori, Cel Net ha organitzat una projecció del documental 'La Vall del Francolí, l’alè del Camp'.

Divendres, en el marc de la Terrafira, se celebrarà el Dia Internacional de la Dansa, a les 18.30 hores i a la rambla Joan Maragall. A les 20 hores es farà la benvinguda i tret de sortida a la mostra, amb l’espectacle itinerant La Dinamo, i a les 22 hores hi haurà la Nit de Músics Locals a l’Espai Gastronòmic, amb Punt i Coma i Rock in Side.

Dissabte se celebrarà el Vermut Rumberu amb Vergüenza Ajena, a les 13 hores a l’Espai Gastronòmic, així com una xocolatada solidària organitzada per Hol·la Genís, l’espectacle musical 'The swing girls' i el concert d’Èric Vinaixa. I diumenge, trobada de vehicles clàssics, descapotables i de competició durant tot el matí, celebració del 40è aniversari de l’Embruix a les 12.30 hores, concert familiar amb el grup Belluga i, per posar-hi el punt final, concert del reusenc Joan Masdéu, que presentarà el seu últim disc, 'Innocents'.

Així mateix, al llarg de les tres jornades de fira hi haurà tastos d’avellanes, oli i vermut, a càrrec de Ca Rosset, Mas Montseny i Vermut Yzaguirre; concurs de triples, 3x3 i circuit d’habilitats organitzat pel Club Bàsquet Morell; tallers preparats des de la llar d’infants i la seva AMPA; un taller de memòria a càrrec del Centre de Serveis per a la Gent Gran, i un microtaller i tast de cuina silvestre fet per La Silvestrina.

En definitiva, una Terrafira que, a més d’artesans, restauradors i comerciants, “inclou per primer cop entitats, associacions i clubs esportius locals”, tal com indica la regidora de Promoció Econòmica de l’Ajuntament del Morell, Susanna Ferré. Així mateix, la responsable destaca que la mostra, “creada amb la voluntat de donar suport al petit comerç”, també “aposta pel quilòmetre zero en tots els sentits”. L’esdeveniment, que compta amb un pressupost de 40.000 euros, va reunir en la seva primera edició, el 2017, més de 4.000 visitants.

stats