CARTES I MISSATGES
Opinió Cartes 31/05/2021

Cartes a la Directora 29/05/2021

3 min

La dreta i l’indult

Inscriu-te a la newsletter Pensem Les opinions que et fan pensar, t’agradin o no
Inscriu-t’hi

Em sorprèn la dreta espanyola, que es torna histèrica amb la possibilitat que s’indulti els presos polítics catalans però no s’immuta davant l’empresonament de càrrecs electes que només volien complir el que els demanaven els ciutadans. Proclama que cal complir les lleis però, per condemnar l’independentisme, no ha dubtat en tergiversar aquestes lleis, formar grups il·legals de policies per crear informes falsos i saltar-se totes les recomanacions internacionals que demanen tolerància i llibertat. Ara presumeix d’europeista, però s’oblida que els delictes pels quals van ser condemnats -sedició- només són delicte a Espanya, per això s’han pogut fer referèndums a Escòcia, a Nova Caledònia o a la Llombardia sense que ningú hagi muntat l’esperpent d’aquí.

De fet, no hauria d’estranyar-me, perquè és la mateixa dreta que ara es fa dir constitucionalista, malgrat que el 1978 va fer campanya contra la Constitució i va votar no a la seva proclamació. Diu defensar les regles de la democràcia però li sembla igual treure els tancs al carrer que fer un referèndum. I assegura vetllar per la dignitat nacional però empresona qui volia dissoldre una manifestació mentre indulta torturadors o els creadors del GAL.

MIQUEL GONZÁLEZ QUINTANA

MANRESA

Gaudí, una excusa per passar per caixa

Ja fa alguns anys que visc al costat del Parc Güell i només amb 11 anys ja m’adono que el que estan fent no està gaire bé. Abans de la pandèmia del covid-19 podies entrar al parc lliurement, però ara has de portar un carnet dient que ets veí del barri i, si no ho ets, has de pagar 9 €. A més, al matí els veïns del barri tenen lliure accés al parc per fer esport, però la meva mare va voler anar fer un volt pel parc però no la van deixar entrar perquè no anava amb roba d’esport. Jo només demano que treguin el requisit de portar un carnet i de pagar 9 € si no ets del barri, ho trobo ridícul! Proposo que tots els barcelonins tinguin accés al parc independentment d’on visquin.

MARIONA NOFRARIAS

BARCELONA

Sobre Pedro Sánchez

He d’admetre que mai fins ara he votat socialistes, però últimament considero que l’actual president del govern central és un autèntic líder i que està prenent decisions polítiques contundents, amb el risc de perdre vots i de promoure discrepàncies dins del seu partit. Sr. Sánchez, faci el sord amb les opinions de Felipe González, Pablo Casado, Vox, etc. A la vida, com en la política, hi ha d’haver aquest esperit que l’està portant a prendre decisions com els indults. I que lladrin tant com vulguin.

José María Aznar o Felipe González són el passat: que deixin governar els que han demostrat la capacitat de fer-ho. Vostè no es deixi acoquinar. I cregui’m que, com jo, hi haurà moltes persones que en unes properes eleccions el votaran.

D’altra banda, a Pablo Casado li recomanaria que acabi l’assetjament polític: el que aconsegueix, respecte a mi, és que quan parla apagui la televisió.

JOSÉ ANTONIO CASANOVAS TOMÁS

BARCELONA

L’abocador de Vacamorta

La Generalitat proposa la ubicació del nou abocador de Vacamorta (Cruïlles) a només 25 metres de l’actual, com a possible solució idònia al gran problema que estan patint els veïns i el territori des de fa 21 anys. El recentment nomenat “director del buidatge” ha sigut capaç de dir, davant de tots els alcaldes de la zona i les entitats CEPA i PAAC, que això són “ironies de la vida” i que la nova ubicació és el resultat de càlculs tècnics. Així ha fet evident que buidar i restaurar la zona com estava abans, segons manen els tribunals, no entra en els seus càlculs. Demanem a aquest nou Govern que el cinisme que practiquen encara avui aquests mals gestors del territori no segueixi sent una rutina.

MONTSE SERRANO

LA BISBAL D’EMPORDÀ

stats