CARTES I MISSATGES
Opinió Cartes 08/02/2016

Cartes a la Directora 08/02/2016

3 min

Bicicleta i xarxes socials

Inscriu-te a la newsletter Pensem Les opinions que et fan pensar, t’agradin o no
Inscriu-t’hi

Formo part de l’equip d’En Bici per Lleida, un lloc web sobre la bicicleta a Lleida. Estem preocupats per la salut de la Muriel Casals i esperem que aviat es recuperi. Ara bé, no ens han agradat gens molts comentaris fets a les xarxes socials i als mitjans sobre la gent que va en bicicleta en general. En primer lloc perquè, sense proves, donaven la culpa de l’accident al jove; instrumentalitzaven, així, dues vides humanes per expressar un prejudici. En segon lloc, perquè dient que “tots els ciclistes són incívics” queien en una fal·làcia de generalització precipitada, un argument retòric impropi de persones educades. Des d’En Bici per Lleida ens comprometem a seguir lluitant per la seguretat de totes les persones, tant si van a peu com si van en bicicleta, en cotxe o en un altre vehicle.

IGNACIO TERRADO ROURERA

LLEIDA

Falta de pudor

En mirar i escoltar les notícies he quedat astorada. Em refereixo als beneficis que han obtingut alguns bancs i caixes l’any 2015. Em sembla que, als seus dirigents, els falta el pudor més elemental en publicar unes xifres de milions d’euros de beneficis, quan la majoria dels mortals no sabem ni imaginar què signifiquen.

Tot plegat, com deia, està mancat del pudor més elemental; se n’haurien de donar vergonya de publicar aquestes xifres. Els seus presidents surten per la televisió somrient i satisfets davant d’uns ciutadans que sovint no arriben a final de mes amb el seus sous de treballadors, d’autònoms o de petits empresaris.

Cal que ens informem millor sobre les banques ètiques o simplement val més que ens guardem els diners sota una rajola.

MARIA ÀNGELS MANÉN FOLCH

BARCELONA

Comparacions odioses

La Sra. Cifuentes -ara presidenta autonòmica i abans delegada del govern central-, que no vol significar-se ni menys encara substituir Rajoy, no para d’aparèixer -dia sí i dia també- als mèdia. Demana que si es retira Rajoy -a qui ella no vol substituir, of course! - i no se l’investeix, s’hauria de fer el mateix amb Sánchez (!). No explica per què homologa un polític mediocre amb un altre d’intel·ligent, de qui no es coneix cap vel·leïtat ni corruptela i la competència del qual no es pot posar en dubte, perquè no s’ha estrenat en el govern.

Això sí, afirma que seria injust que es quedés Sánchez i se n’anés Rajoy. I, esclar, tampoc explica per què ho seria d’injust. És admirable la capacitat dialèctica de certs polítics, de no dir res amb trellat i fer que sembli que diuen coses enraonades.

MARC ANTONI ADELL

VALÈNCIA

C’s i la coherència

I tant!: un dels seus arguments és la corrupció de la política catalana, de CiU en el seu moment i ara de CDC, amb especial mania a les figures dels presidents Pujol i Mas. Hi ha hagut corrupció?, segur; n’hi ha?, sembla que no; esquitxa el president Pujol?, pot ser, encara que no hi hagi res sentenciat; esquitxa el president Mas?, sembla molt que no. Dit això, qui l’hagi fet que la pagui. I tornant a C’s, la setmana passada el seu líder deia que no es pot prescindir del PP per governar Espanya. Home, senyor Rivera, que no llegeix els diaris?, que no sap què han fet durant dècades (i sembla que encara fan) els del PP?

Faci un curset de coherència, i convidi-hi de passada la seva exlíder a Catalunya, així li evitarà dir coses com la de l’altra dia a Catalunya Ràdio, on va trobar perfecte que Andalusia es gasti quasi 50 milions en delegacions a l’estranger i abominable que Catalunya n’inverteixi pel mateix concepte 14. El curset els fa falta, de debò.

AGUSTÍ VILELLA I GUASCH

CAMBRILS

stats