Castells
Ara Castells 29/09/2022

El 2d8f de Gràcia i les estrenes de 4d8, principals al·licients del Concurs de dissabte

Els graciencs tenen el programa més complet i són els candidats a fer la millor actuació

2 min
Moment del Concurs de dissabte del 2018

La Tarraco Arena Plaça obrirà les portes aquest dissabte a les 16.30 h amb l’actuació de 17 colles que buscaran, en la seva gran majoria, fer passos endavant en la temporada. Nou d’elles es plantegen castells de vuit, de les quals el 2 de 8 amb folre dels Castellers de la Vila de Gràcia es presenta com el sostre de la jornada.

Gràcia busca la tripleta

L’única colla que es planteja una actuació completa amb castells de vuit aquest dissabte són els Castellers de la Vila de Gràcia. Els de la camisa blava van estrenar el 3 de 8 per la Mercè i a la TAP hi volen sumar el 2 de 8 amb folre. Un programa que els converteix en els clars candidats a endur-se la victòria de l’edició del dissabte.

L’objectiu de la clàssica

Tres colles més de les que es trobaran dissabte ja han descarregat algun 4 de 8: Castellers de Sant Cugat, Marrecs de Salt i Sagals d’Osona. Les dues primeres també han fet el 2 de 7, el qual els gausacs volen recuperar després del que van carregar la setmana passada. Totes tres colles treballen per incorporar-hi el 3 de 8 i sumar la seva primera clàssica de vuit de l’any, encara que el programa de castells no està confirmat.

Així mateix, els Xicots de Vilafranca compten amb un 4 de 8 carregat aquesta temporada. El carro gros serà el principal objectiu dels penedesencs, al qual no descarten sumar el 2 de 7 i el 3 de 8.

L’assalt als vuit pisos

La barrera dels vuit pisos és de les que més ha costat superar després de la pandèmia a moltes colles que la tenien assolida. Això és el que buscaran els Xics de Granollers, els Nens del Vendrell i els Castellers de Lleida. Els vallesans són els únics dels tres que l’han provat enguany, però l’intent de fa tres setmanes va quedar en desmuntat. Els Nens del Vendrell també compten amb la carta del 2 de 7 descarregat, mentre que les altres acompanyaran l’actuació amb estructures compostes de set.

La sorpresa del dissabte la podrien protagonitzar els Xiquets del Serrallo, ja que els del barri mariner esgotaran les opcions per portar-hi el 3 de 8, castell que no han coronat mai a la seva història. Així mateix, també treballen per estrenar-hi el 2 de 7 o el 7 de 7, encara que si no hi arriben, compten amb castells ja realitzats com el 5 de 7 o el 4 de 7 amb agulla.

Ampliar la gamma de set

La sessió de dissabte també serà una bona oportunitat per a algunes colles per ampliar la gamma. Els Bordegassos de Vilanova buscaran fer el 2 de 7 que la Diada de les Neus va quedar en desmuntat. Aquest mateix castell també l’estan treballant els Castellers de Terrassa, a més del 9 de 7 i el 3 de 7 per sota. Totes dues colles, a més, asseguren portar el 7 de 7 i el 5 de 7 en el programa.

Jove de Barcelona, Castellers d’Esplugues i Castellers del Poble Sec voldran rodar la gamma mitjana-alta de set, amb el 5 de 7 i el de set amb agulla com a principals castells, encara que els primers també ultimen les proves per fer-hi el 7 de 7. Els Castellers de l’Alt Maresme també treballen per estrenar la gamma alta, amb les novetats del 5 de 7 i el 7 de 7.

Finalment, els Castellers de Cornellà i els Castellers de la Sagrada Família voldran passar dels bàsics de set amb la possible novetat d’algun castell de set amb agulla i fins i tot del 5 de 7 en el cas dels del Baix Llobregat.

stats