Castells
Ara Castells 19/06/2023

El 4d9f surt cara als Castellers de Vilafranca i creu als Minyons i als Xiquets de Reus

Els verds marquen la millor actuació de la temporada amb els dos bàsics de nou i el 3 de 8 amb l’agulla

2 min
4 de 9 amb folre dels Castellers de Vilafranca a Reus

El 4 de 9 amb folre ha sigut el castell protagonista del cap de setmana, tot i que només els Castellers de Vilafranca l’ha pogut descarregar. Ho van fer dissabte a Reus, juntament amb el 3 de 9 amb folre, el primer 3 de 8 amb agulla de l’any i el pilar de 7 amb folre. També s’havia especulat amb l’estrena de la gamma extra, però finalment els vilafranquins la van reservar. Per contra, els Xiquets de Reus van deixar en intent el quatre folrat, mai descarregat per la colla. El castell va pujar ben lligat al folre, però els pisos superiors es van mostrar nerviosos i va caure abans de ser carregat. Van completar l’actuació amb la tripleta de vuit. La tercera colla a plaça van ser els Castellers de la Vila de Gràcia, amb el 4 de 8 com a millor castell.

Els Minyons de Terrassa també han portat el quatre folrat aquest diumenge a Manresa, i l’han deixat en carregat. Els egarencs han descarregat el primer 2 de 8 amb folre de l’any, a més del 3 de 9 amb folre. A la mateixa actuació, els Marrecs de Salt han completat el 2 de 7, els Tirallongues de Manresa la gamma alta de set i els Castellers de Cornellà els bàsics de 7.

En la gamma de vuit, destaca l’estrena del 2 de 8 amb folre de la Jove de Tarragona i el pilar de 6 carregat pels Moixiganguers d’Igualada. Aquest espadat l'han carregat sis cops, però descarregar-lo se’ls segueix resistint, als de l’Anoia.

Del cap de setmana també sobresurt el primer 4 de 7 amb l’agulla de la història dels Castellers de Sarrià, que han pogut completar una actuació sencera amb castells de 7, tot i que amb el 3 de 7 només carregat. Així mateix, els Castellers de Caldes de Montbui han fet els primers castells de 7 de l’any.

stats