Cornellà es posa lila per celebrar el Corpus amb castells

L'exhibició castellera de la festa major comptarà per tercer cop consecutiu amb tres colles que vesteixen diferents totalitats d'aquest color

La diada castellera de la festa major del Corpus a Cornellà de Llobregat tornarà a comptar per tercer any consecutiu amb un cartell on el color predominant serà el lila. Les tres colles que hi participaran, els Castellers de Cornellà, la Colla Jove Xiquets de Tarragona i els Minyons de Terrassa vesteixen camises d'aquesta tonalitat que és la que la formació local vol associar a la imatge dels castells.

Les tres colles es tornaran a trobar tres setmanes després de compartir plaça a la festa major de Sant Boi de Llobregat amb la intenció de millorar els seus registres. A Sant Boi el castell de més qualitat va ser el tres de nou amb folre dels Minyons de Terrassa mentre que la Colla Jove Xiquets de Tarragona hi va estrenar el cinc de vuit, el primer castell de la gamma alta de vuit.

La diferència entre els calendaris de la zona tradicional i del nord casteller va escurçant-se amb l'arribada del mes de juny. Si bé s'espera que la Colla Jove faci un pas endavant aquest cap de setmana, els Minyons es concentren essencialment en preparar la seva festa major, que tindrà lloc d'aquí a un mes.

Els Castellers de Cornellà viuran d'una manera molt especial la seva festa major. El seu objectiu serà arribar a les 200 camises liles. Enguany s'estan movent amb molta comoditat a la gamma alta de set i des de l'inici del mes d'abril han començat les incursions en estructures com el cinc i el set de set. Ja han unit el cinc amb el quatre amb agulla i el cinc amb el set en dues ocasions. Si l'anhelat quatre de vuit no arriba a temps, encara podran fer un pas endavant repetint els castells que van alçar l'any passat per festa major, i assolir així la primera actuació completa de gamma alta de set.

Els precedents de menys a més

Les tres colles van actuar a la diada de Corpus juntes per primer cop ara fa dos anys. El 2013, les dues colles convidades van completar una espectacular diada amb cinc castells de la gamma alta de vuit; els Minyons de Terrassa, que van segellar la millor exhibició, van descarregar-hi el pilar de sis. L'any passat tant els tarragonins com els terrassencs van sumar el tres de nou folrat al seu registre. Aquest cop les dues colles van calcar la seva actuació, que va quedar completa amb el cinc de vuit, el dos folrat i el pilar de sis.

Fins i tot la colla local ha vist créixer els seus castells durant aquestes dues temporades de festa major lila. El 2013 el quatre de set amb agulla va esdevenir el seu millor castell i van acabar l'actuació amb només dues construccions en haver de desmuntar en dues ocasions el quatre de set. Ara fa dotze mesos, el salt va ser significatiu, els Castellers de Cornellà van descarregar tant el cinc com el set de set i van fer del castell més gran de l'any anterior la seva estructura més petita.