Els Minyons s'erigeixen dominadors dels deu pisos

La colla egarenca descarrega a Girona el tercer tres emmanillat de la temporada tot segellant la millor actuació de la seva història

La Fira de Sant Narcís viu la seva millor actuació de la mà d'uns Minyons de Terrassa que superen per segon cop en el que va de temporada el seu sostre històric. Els malves han sumat aquest cap de setmana el tercer tres de deu emmanillat de l'any, una fita inèdita en el món casteller, i han portat a plaça per primer cop el dos de vuit sense folre. Han compartit l'escenari amb els Capgrossos de Mataró i els Marrecs de Salt, les dues formacions també han assolit la millor exhibició de l'any.

Cap colla castellera havia aconseguit mai descarregar tres tresos de deu amb folre i manilles en una sola temporada. Els Minyons van completar el primer del curs a la diada de Sant Fèlix i el van repetir a l'actuació de la Nova Atenes. Aquest cap de setmana han fet història en apuntar-se el tercer descarregat a Girona, una fita que encara es podria fer més gran si el repeteixen a la seva diada de final de temporada. La formació egarenca ha volgut portar a la plaça del Vi el primer dos de vuit sense folre del seu historial però el castell no ha reeixit. Amb els dosos col·locats i l'acotxador a punt de situar-se, el dos s'ha trencat. L'ensopegada no ha aturat el seu camí. Han descarregat el cinc de nou amb folre i el dos emmanillat. A la ronda de pilars, han descarregat l'espadat de vuit pisos que van carregar a les diades de les Santes i Sant Fèlix però que no completaven des de la seva festa major. El pòquer de castells del màxim nivell, tots ells descarregats, suposa des d'avui la millor actuació dels egarencs.

Els Capgrossos de Mataró han fet a Girona un pas endavant en descarregar el segon quatre de nou amb folre i assolir el primer tres de l'any. La seva actuació arriba en el millor moment de la temporada. Els del Maresme es plantegen l'atac al pilar de vuit amb folre i manilles però el repte passa només per consolidar els castells bàsics de nou. La diada de Tots Sants pot esdevenir l'escenari de l'atac al gamma extra. Aquesta temporada ja han descarregat el pilar de sis en vuit ocasions, més un de carregat, avui han sumat el tercer de set pisos.

Si bé la millor actuació de la història dels Marrecs de Salt es remunta a la diada de Sant Narcís de 2013 gràcies a la tripleta de castells de vuit i el pilar de sis, aquest cap de setmana han completat una actuació d'excepció unint per primer cop els seus dos millors castells, el dos de vuit amb folre i el cinc de vuit. Els de Salt han arrodonit la seva millor tripleta castellera amb el tres de vuit i amb dos pilars de cinc.

Capgrossos de Mataró: P4 cam, 2d8f, 4d9f, 3d9f, P7f
Marrecs de Salt: P4 cam, 5d8, 2d8f, 3d8, P5, P5, P5
Minyons de Terrassa: P4 cam, 3d10fm, i 2d8, 5d9f, 2d9fm, P8fm

Més continguts de