Els Nens del Vendrell elegeixen Guillem Vinyes i Jordi Cunillera com a nous caps de colla

El traspàs es farà efectiu el 18 de juny, quan Maria Cunillera també prendrà el càrrec de presidenta

Els Nens del Vendrell estan vivint un inici de temporada excepcional. Fa tot just dues setmanes la junta tècnica i administrativa presentava la seva dimissió en bloc amb les cares visibles de Pere Rovira com a cap de colla i Isidre Aymerich com a president. D'aquesta manera la colla quedava emplaçada a aquest dijous 7 de juny per elegir els nous càrrecs directius. En l'assemblea, per tant, s'han elegit Guillem Vinyes i Jordi Cunillera com a nous caps de colla i Maria Cunillera com a presidenta, en un traspàs que es farà efectiu el 18 de juny.

Un dels nous caps de colla, Guillem Vinyes, assegura que cap de les persones que ara encapçalaran la colla s'ho imaginaven a inici de temporada. Alhora afirma que "hi ha un grup molt potent de gent nova que té ganes de tirar-ho endavant i els més veterans els donem tot el suport". Aquest fet es plasma en l'organigrama, en el qual les posicions de caps i subcaps de pinyes, troncs i canalla estan doblades per buscar aquesta combinació de gent amb més experiència amb d'altra que aporta idees noves. Pel que fa als membres dels diversos equips, però, sí que la majoria es mantenen respecte a l'anterior candidatura.

De la mateixa manera, Vinyes ha mantingut: "No hem volgut parlar d'objectius castellers . Hem volgut parlar de model de colla i com encarem a nivell humà i anímic el que queda de temporada". D'altra banda, insisteix en l'objectiu que la colla es trobi en una mateixa línia i que tothom tiri del carro per superar aquesta situació.

La candidatura sortint amb Pere Rovira com a cap de colla i Isidre Aymerich com a president es va presentar en la segona assemblea després que en la primera no ho fes ningú. Aquest fet, per a Guillem Vinyes, certifica que "la colla ja sabia que s'exposava a un desgast que arrossegava", per la qual cosa la colla ha entès la dimissió. A més, ha donat suport a la candidatura sortint: "És una decisió molt valenta fer un pas enrere si et veus faltat d'energia, al final tant els sortints com els entrants hem mirat per la colla"

En el cas de Guillem Vinyes, no és el primer cop que agafa el càrrec de cap de colla, tot i que ara ho és compartit amb Jordi Cunillera. Vinyes ja va encapçalar els Nens en les temporades 2012 i 2013, una època en la qual la colla es va anar acostumant als castells de vuit. El 2013 la colla va tornar a descarregar el tres de vuit, després de no fer-ho des del 1976. Per la seva banda, Maria Cunillera també va ser cap de colla el 2014, mentre que ara agafa el càrrec de presidenta.

Més continguts de