Ara Castells 26/08/2019

Acord per a la contractació de les quatre colles de Sant Fèlix

L'actuació del 30 d'agost s'assegura la participació de les quatre colles

Guillem Andrés
3 min
3d10fm dels Castellers de Vilafranca

BarcelonaEl serial per a la contractació de les quatre colles participants a Sant Fèlix sembla que ja ha arribat al seu punt final i totes han arribat a un acord amb l'Ajuntament per a la signatura del conveni. De totes maneres, la negociació ha passat per diversos escenaris i, segons informacions facilitades per les pròpies colles, ha acabat desembocant en un tipus d'acord per a la Joves de Valls i la Jove de Tarragona i un altre per a la Colla Vella i Castellers de Vilafranca. Les diverses parts signaran el contracte amb l'Ajuntament aquest mateix vespre.

El punt inicial de desacord va arribar quan l'Ajuntament de Vilafranca del Penedès va fer arribar el conveni de contractació a les colles, en el qual estava inclòs la cessió dels drets d'imatge. Joves de Valls i Jove de Tarragona s'hi van negar en tenir-los cedits a la Coordinadora de Colles Castelleres de Catalunya i aquests a SOM. Castellers de Vilafranca i Colla Vella, en canvi, no van mostrar cap impediment en aquest acord defensant que segueixen sent els propietaris dels seus drets d'imatge, tot i que, d'altra banda, la CCCC defensa que els van cedir a l'entitat castellera.

L'estira-i-arronsa en les negociacions s'ha acabat allargant uns dies, fins que s'han establert les condicions de la contractació. L'Ajuntament, per tant, ha arribat a un acord amb Joves de Valls i Jove de Tarragona pel qual aquestes colles no cedeixen els drets d'imatge, tal com han confirmat les dues colles a l’ARA. Aquest és un escenari que s'ha tancat aquest mateix matí, ja que fins llavors aquestes dues colles havien accedit a cedir els drets d'imatge per a l'enregistrament de l'actuació però no per a la retransmissió. Aquesta opció, però, ha acabat caient, i les dues colles no cediran els drets d’imatge a l’Ajuntament. D'altra banda, Castellers de Vilafranca i Colla Vella han afirmat en aquest mitjà que ells signaran el mateix contracte que els van proposar inicialment.

En el procés de negociació, tal com va avançar el programa de Catalunya Ràdio 3Rondes i ha pogut confirmar aquest mitjà, l'Ajuntament va demanar l'acord de la cessió dels drets d'imatge de la Coordinadora a SOM per veure si era compatible amb la cessió de drets de les colles a Ajuntament. En aquest, a més, es va produir un embolic, ja que inicialment la CCCC va enviar una versió de l'acord errònia, a data del 16 de juliol, i en la qual no hi havia cap apartat que restringís les retransmissions de les actuacions per altres operadors. La Coordinadora, a més, va enviar el text de l'acord de manera íntegra, tot i que no contenia les signatures dels acordants. La CCCC, però, ha assegurat a l’ARA que ho van fer voluntàriament perquè es tractava d'un document privat i en el qual hi ha dades personals. L'endemà, la Coordinadora ja va enviar l'acord correcte, a data del 17 de juliol, i que prohibeix la cessió dels drets per a les retransmissions televisives.

D'aquesta manera, les quatre colles han arribat a un acord amb l'Ajuntament per a la seva participació a Sant Fèlix, mentre que les negociacions per a la retransmissió televisiva, en canvi, encara no estan tancades. SOM garanteix que l'actuació es podrà veure per Castells.tv, mentre que encara no hi ha cap acord amb Penedès TV. A més, també asseguren que tenen els drets de les quatre colles i que cap altre operador podrà fer la retransmissió de cap castell de les colles participants sense arribar abans a un acord amb ells. Des de SOM creuen que la millor solució seria una coproducció, tot i que també han ofert l'opció de cedir el senyal de manera gratuïta. De totes maneres, encara esperen resposta de la televisió penedesenca.

stats