Ara Castells 17/07/2016

La ressaca d'Altafulla deixa Torredembarra sense gammes extra

Els Nois de la Torre recuperen la gamma alta de set i rubriquen una diada amb tres castells de set gairebé dos anys després de l'últim tres amb agulla

Efren Garcia
2 min
Els Castellers de Vilafranca rebaixen pretensions a Torredembarra

TorredembarraLa diada del Quadre de Santa Rosalia no ha pogut sumar cap castell de gamma extra però ha vibrat amb les construccions de nou pisos dels Castellers de Vilafranca i de la Colla Joves Xiquets de Tarragona. La falta d'efectius dels vilafranquins els ha fet descartar les estructures emmanillades. Els Nois de la Torre han completat la seva millor actuació de l'any en recuperar la gamma alta de set i descarregar tres castells de set pisos.

Si bé la intenció dels Castellers de Vilafranca, després de la diada d'aquest dissabte a Altafulla, passava per tornar a atacar els castells emmanillats a Torredembarra, actuar dos cops el mateix cap de setmana passa factura. Els verds han hagut de descartar la gamma extra però han sumat dues noves construccions de nou pisos i han demostrat que estan preparats per atacar el tres de nou amb folre i agulla en completar la mateixa estructura però de vuit nivells d'alçada. L'espadat també ha quedat retallat, i avui ha sigut de set amb folre.

La Colla Jove Xiquets de Tarragona no ha fallat a la cita. Ha mantingut un interessant frec a frec amb la formació penedesenca, que només s'ha trencat en la tercera ronda. Han tornat a unir el tres i el quatre de nou amb folre per segon cop aquesta temporada, de manera que han alçat un pèl el llistó. Fa quinze dies, els tarragonins van assolir la primera tripleta màgica al Vendrell, i avui han substituït el cinc de vuit pel quatre amb el pilar. També han acabat l'actuació amb l'espadat de set amb folre.

Si hi ha una colla que ha aprofitat al màxim l'actuació a Torredembarra, ha estat la local. Els Nois de la Torre han completat la millor actuació de la temporada en apuntar-se tres castells de set pisos. Han començat la seva exhibició amb l'estructura més preuada, la del tres amb el pilar, un castell que no aconseguien descarregar des de l'agost del 2014. En el segon torn han optat pel tres de set i, quan ja semblava que havien fet tota la feina, l'enxaneta del seu quatre de set els ha fet desmuntar el castell. En el segon intent l'han assolit sense problemes.

Castellers de Vilafranca: P4 cam, 3d9f, 4d9f, 3d8a, P7f

Colla Jove Xiquets de Tarragona: P4 cam, 3d9f, 4d9f, 4d8a, P7f

Nois de la Torre: P4 cam, 3d7a, 3d7, id 4d7, 4d7, P4, P4

stats