Ara Castells 04/08/2019

Andorra descobreix els castells de nou

La Colla Joves Xiquets de Valls descarrega el tres folrat en la diada de festa major de la capital

Efren Garcia
2 min
La Colla Joves Xiquets de Valls descarrega el primer castell de nou pisos que s'alça a Andorra

La Colla Joves Xiquets de Valls va completar a Andorra la Vella la primera construcció de nou pisos que s’alçava al país veí. A pocs dies de la Firagost, la colla vallenca no va voler deixar passar l’oportunitat de visitar el país dels Pirineus per estrenar una nova plaça d’aquest nivell.

Tot i la proximitat i la creació d’una colla pròpia ara fa cinc anys, fins dissabte Andorra no havia gaudit mai dels castells de nou pisos. La plaça Príncep Benlloch va acollir la diada castellera de la festa major d’Andorra la Vella i la Colla Joves Xiquets de Valls no va fallar. Si bé han sigut diverses les formacions capdavanteres que hi han actuat, fins al moment no s’havia superat el sostre del dos de vuit folrat. De fet, aquesta construcció era la millor que la Joves havia descarregat fins al moment a Andorra, ho va fer precisament un dia 3 d’agost però 33 anys enrere, el 1986.

La Colla Joves Xiquets de Valls va començar la seva actuació amb un lleuger quatre de vuit. L’ascens va ser controlat però amb els dosos col·locats el van haver de desmuntar en tancar-se per la part alta. Van tornar-hi amb símptomes similars però amb més decisió. Van guardar per a la segona ronda l’atac al castell de nou pisos. Gràcies a la col·laboració entre les tres colles, els vallencs van poder lligar un peu prou gran per plantejar el repte sense risc. Amb la pujada del pis de dosos, però, un parell de sacsejades importants van desestabilitzar la construcció i van decidir desmuntar-la. A la segona hi van haver de posar tots els sentits però van aconseguir descarregar per primer cop a Andorra el tres de nou amb folre. Van arrodonir la seva actuació completant el dos de vuit folrat.

A banda de la colla local, els Castellers d'Andorra, que van alçar els castells de sis bàsics i el tres de sis amb el pilar, el cartell el van completar uns Castellers de la Vila de Gràcia acabats de tornar de les seves vacances habituals. Els de la camisa blava van aparcar les construccions de vuit pisos i es van centrar en arrodonir una actuació amb tres castells de set pisos.

Castellers d’Andorra: 3d6a, 4d6, 3d6, P4xs

Castellers de la Vila de Gràcia: 4d7a, 4d7, 3d7, 3 P4

Colla Joves Xiquets de Valls: id 4d8, 4d8, id 3d9f, 3d9f, 2d8f, V5

stats