Castells
Ara Castells 11/06/2023

Aniversari de 9 dels Capgrossos de Mataró

Els mataronins estrenen el 3 de 9 amb folre i el 2 de 8 amb folre d’una tacada

2 min
3 de 9 amb folre dels Capgrossos de Mataró

Els Capgrossos de Mataró han sigut ambiciosos pel seu aniversari i la jugada els ha sortit rodona. De sortida han volgut fer el 3 de 9 amb folre, però l’han desmuntat, han asserenat els ànims descarregant el 4 de 8 i han anat de nou cap als dos grans objectius. Així doncs, després de descarregar el primer 2 de 8 amb folre, han pogut completar el tres folrat.

Aquest mateix cap de setmana també han descarregat el 3 de 9 amb folre els Castellers de Vilafranca, la Colla Joves Xiquets de Valls i, per primer cop aquesta temporada, la Colla Vella dels Xiquets de Valls. Totes tres acumulen unes darreres setmanes a un molt bon ritme, mostrant solidesa amb els castells de la gamma alta de 8 i els bàsics de nou. Dissabte, la Joves també va estrenar el 5 de 8, que va oferir molt bones sensacions.

L’altre castell folrat del cap de setmana ha sigut el 2 de 8 amb folre dels Moixiganguers d’Igualada a Valls. L’actuació dels Minyons de Terrassa a Cornellà de Llobregat, per contra, ha quedat anul·lada a causa dels dies de dol decretats per la localitat del Baix Llobregat arran de l’assassinat per violència masclista.

Gràcia i Sabadell es refan de les caigudes

Els Castellers de la Vila de Gràcia s’han refet d’un mal cap de setmana anterior –quan van patir dues caigudes– portant el 4 de 8 tant a Valls dissabte com a Mataró diumenge. Per la seva banda, els Castellers de Sabadell han pogut completar el seu primer 4 de 8 de l’any, després de no portar-lo a plaça des d’inici de maig; quan van caure d’aquest castell. També cal destacar el segon 4 de 8 dels Nens del Vendrell i els Castellers de Sant Cugat, i el segon 3 de 8 dels Marrecs de Salt i els Castellers de Sants.

stats