Ara Castells 25/08/2019

L'Arboç i Igualada rendibilitzen la traca final de la prèvia de Sant Fèlix

Cinc construccions més de gamma extra arrodoneixen un cap de setmana d'alta intensitat

Efren Garcia
3 min
L'Arboç i Igualada rendibilitzen la traca final de la prèvia de Sant Fèlix

IgualadaLes colles que conformaran divendres a Vilafranca del Penedès el cartell més mediàtic de l'estiu han sumat aquest diumenge cinc noves construccions de gamma extra. A l'Arboç avui ha sigut el torn dels Castellers de Vilafranca i de la Colla Vella dels Xiquets de Valls, mentre que a la festa major d'Igualada la Colla Joves Xiquets de Valls ha fet un pas endavant a l'apuntar-se el seu primer pilar de vuit amb folre i manilles de la temporada.

Si una colla surt reforçada aquest cap de setmana, en el tram decisiu de l'estiu, és la Colla Vella dels Xiquets de Valls. Després de protagonitzar dissabte la millor exhibició de la temporada, hauria sigut força comprensible que mostressin símptomes de relaxament. Lluny d'aquesta actitud, els rosats han iniciat la seva actuació amb el segon quatre de nou amb folre i pilar del cap de setmana i han deixat tothom bocabadat a l'atacar de nou el dos de vuit sense folre. No només han descarregat el castell per segon cop consecutiu sinó que també l'han tornat a dominar a la perfecció. Han fet seu el tres de nou amb folre i han aixecat el peu de l'accelerador en la ronda de pilars.

Els Castellers de Vilafranca ja van demostrar al Catllar que havien apostat per la diada de diumenge i ho han fet palès des del primer moment. Han iniciat la seva actuació descarregant el dos de nou amb folre i manilles i han complert les expectatives al plantar cara al tres de deu emmanillat en el torn central. Han bastit amb cura l'estructura tot i que no han pogut evitar un tremolor constant fins al moment de carregar. Després de l’aleta, el tres s’ha trencat pels pisos baixos. Encara han tingut forces per arrodonir la seva exhibició amb el quatre de nou amb folre.

Després de la caiguda del cinc de nou amb folre de dissabte, la Colla Jove Xiquets de Tarragona ha aparcat les construccions de gamma extra a l’Arboç. S'han apuntat les dues construccions bàsiques de nou pisos, el tres i el quatre folrats, i han optat pel quatre de vuit amb el pilar per arrodonir la festa. La colla amfitriona, la dels Minyons de l’Arboç, ha descarregat el seu primer tres de set de l’any, l’única construcció d’aquest nivell que han provat avui durant la seva exhibició.

Igualada vibra amb el pilar de la Joves

La Colla Joves Xiquets de Valls descarrega el segon P8fm del seu historial a Igualada

El cartell de la diada de Sant Fèlix el completa la Colla Joves Xiquets de Valls, que ja fa uns anys que aprofita aquest cap de setmana per actuar com a colla destacada en l’actuació de la festa major d’Igualada. Els diables vermells han dominat el tres de nou amb folre però han descartat el quatre després de desmuntar-ne tres peus i desmuntar un cop l’estructura. Han decidit descarregar el dos de vuit folrat i el quatre de vuit amb el pilar per tal de sumar tres estructures.

Si bé ja havien anunciat la seva intenció de provar el pilar de vuit amb folre i manilles si eren suficients a la capital de l’Anoia, el recompte no els era favorable i semblava que l’haurien de descartar. La Joves ha comptat, però, amb la col·laboració incondicional dels Moixiganguers d’Igualada, que han fet possible arrodonir el peu del més gran dels espadats. Han bastit un folre i unes manilles sòlids i tot i algun desajust en l’encaix amb el quart han exhibit un tronc de solvència contrastadíssima per sumar la seva primera aleta de gamma extra enguany.

Els Moixiganguers s’han pogut treure l’espineta de les caigudes d’aquesta temporada al descarregar la segona tripleta de castells de vuit de l’any mentre que els Capgrossos de Mataró han apostat pel quatre de vuit com a millor construcció.

Diada de festa major de l’Arboç

Castellers de Vilafranca: P4cam, 2d9fm, 3d10fm c, 4d9f, P7f

Minyons de l’Arboç: P4cam, 3d7, 2d6 c, 4d6a, P5

Colla Vella dels Xiquets de Valls: P4cam, 4d9fp, 2d8, 3d9f, P7f

Colla Jove Xiquets de Tarragona: P4cam, 3d9f, 4d9f, 4d8a, P7f

Diada de festa major d’Igualada

Moixiganguers d’Igualada: P4cam, 2d8f, 3d8, 4d8, 3 P5, 3 P4

Colla Joves Xiquets de Valls: P4cam, 3d9f, id 4d9f, 2d8f, 4d8p, P8fm, 2 P5 + P4

Capgrossos de Mataró: P4cam, 4d8, 2d7, 5d7, V5

stats