Microsites 02/04/2017

La temporada de castells de 9 pisos s'avança gairebé un mes

Els Castellers de Vilafranca descarreguen el primer 3 amb folre de l'any durant la diada castellera del Dia del Graller

Efren Garcia
2 min
Els Castellers de Vilafranca avancen l'estrena del primer castell de nou

Vilafranca del PenedèsLa plaça de Sant Joan, a pocs metres de la plaça de la Vila de Vilafranca del Penedès, ha viscut aquest migdia la primera construcció de nou pisos de la temporada, la més matinera de la història a banda de l'excepció viscuda a la diada de les Decennals vallenques el 2001. Els Castellers de Vilafranca han completat el 3 de 9 amb folre en la tercera ronda de la diada castellera del Dia del Graller.

Vilafranca ha gaudit d'una matinal en la qual el so de les gralles ha compatit protagonisme amb els castells. La 24a edició del Dia del Graller ha tornat a comptar amb la participació dels Castellers de Vilafranca, que han alçat les construccions durant les pauses del concert final de l'esdeveniment.

Els verds han començat la seva exhibició descarregant el 9 de 7 amb un sol enxaneta i apuntant-se el seu segon 2 de 8 folrat de l'any. El castell central de la seva exhibició ha estat el 3 de 9 amb folre, que enguany ha arribat gairebé un mes abans que el més matiner de l'any passat, protagonitzat pels Minyons de Terrassa a la diada de Sant Jordi, i que ja suposava un rècord sense precedents. Només l'any 2001 s'havien vist castells de 9 pisos abans d'aquesta data, gràcies a la diada de la Candela a Valls al gener, on les colles locals van decidir allargar els assajos de la temporada anterior per començar el curs atacant objectius de luxe.

Nerviós per la part alta, el 3 de 9 dels verds s'ha completat sense ensurts i anuncia un nou any d'èxits castellers. Han arrodonit la seva actuació descarregant el 3 de 7 aixecat per sota i el 4 de 8.

Vilafranca - Dia del Graller

Castellers de Vilafranca: 9d7, 2d8f, 3d9f, 3d7xs, 4d8, P5, 6 P4 (1 carregat)

stats