Ara Castells 05/05/2018

Arriba el primer cinc de vuit de la temporada

La Colla Jove Xiquets de Tarragona completa la catedral al Vendrell

Efren Garcia
2 min
La Colla Jove Xiquets de Tarragona tria el 5d8 per estrenar la gamma alta de vuit al Vendrell

El VendrellEl carrer dels Cafès del Vendrell s'ha omplert de gom a gom per gaudir d'una exhibició d'alt nivell. La Colla Jove Xiquets de Tarragona ha fet un nou pas endavant i ha completat el primer cinc de vuit que es porta a plaça enguany. Però no ha estat l'única formació que ha estrenat construccions. La Colla Castellera de Sant Pere i Sant Pau ha fet el seu primer tres de vuit de l'any i ha segellat una brillant actuació descarregant el pilar de sis. Els amfitrions, els Nens del Vendrell, han obert la veda dels vuit pisos amb el quatre de vuit.

L'inici de l'actuació ha estat plàcid per a totes tres colles. Nens i Castellers de Sant Pere i Sant Pau han optat pel dos de set. El de la colla local ha estat tota una mostra de perfecció, mentre que els de la camisa verda l'han descarregat sense problemes tot i el desnivell de mides a diversos pisos. El primer castell de vuit ha arribat amb la Colla Jove, que ha escalfat motors amb un tres força còmode.

A vegades la meteorologia esdevé un aliat més en les grans actuacions, però avui no ha estat el cas. La pluja, tímida però constant, ha arribat en el torn central, el que havien triat totes les colles per exhibir les estrenes. Els vendrellencs han apostat pel quatre de vuit, l'han fet sencer i sense ensurts però treballant durant el descens per no perdre les mides. Arribat el moment més important de la jornada, la Colla Jove Xiquets de Tarragona ha decidit accedir a la gamma alta de vuit amb el seu castell emblema, el cinc. L'estructura s'ha alçat amb el moviment habitual, però després de l'aleta s'ha mogut més, cosa que ha impedit un descens totalment plàcid. Els de Sant Pere i Sant Pau han triat l'estructura del tres per estrenar els vuit pisos. Amb els nervis típics del primer de l'any, han protagonitzat un descens controlat però tens a la part alta.

El tercer torn ha estat relaxat per a la colla local i per als de la camisa verda, que han optat per segellar les rondes de castells un cincs de set cadascun. Quan tota la feina estava feta, la Jove ha hagut de fer ús de tots els seus sentits per salvar un quatre de vuit que ha estat a punt de caure diverses vegades durant la descarregada. Els tarragonins han salvat dues situacions totalment compromeses que han acabat amb una quart subjectant-se de la faixa d'una companya de pis i després aguantant la seva posició amb un peu a l'espatlla del terç i l'altre a la faixa d'un altre dels terços.

La ronda de pilars no ha decebut perquè els Castellers de Sant Pere i Sant Pau han decidit dur a plaça el seu primer espadat de sis de la temporada. Per fer-ho s'han hagut de desplaçar fins al costat oposat d'on actuaven, buscant una façana que els pogués servir de referència. L'execució ha estat correcta, però ha demanat l'atenció dels pilaners durant el descens. La Jove ha sumat quatre pilars de cinc simultanis mentre els Nens del Vendrell en descarregaven dos més.

Nens del Vendrell: 2d7, 4d8, 5d7, 2 P5

Castellers de Sant Pere i Sant Pau: 2d7, 3d8, 5d7, P6, 3 P4

Colla Jove Xiquets de Tarragona: 3d8, 5d8, 4d8, 4 P5

stats