Ara Castells 03/06/2018

Arriba el torn dels Capgrossos

Els del Maresme s'apunten el seu primer castell de nou pisos de l'any i el primer cinc de vuit

Efren Garcia
2 min
Els Capgrossos de Mataró completen el seu primer castell de nou pisos de l'any

MataróLa diada de l'aniversari dels Capgrossos de Mataró ha tornat a convertir-se en l'escenari triat per mostrar el primer castell de nou pisos de l'any dels del Maresme. La bona sintonia amb els Marrecs de Salt, que s'han apuntat la tripleta de vuit, i amb els Castellers de Figueres, que han tingut en el quatre de set amb agulla la seva millor carta, ha sigut clau a l'hora de tancar pinyes prou segures per part de les tres formacions. El tres de nou amb folre de camisa blava ha arribat acompanyat també del primer cinc de vuit de l'any dels mataronins.

Els Capgrossos han començat l'actuació apamant una de les estructures que més alegries els va donar la temporada passada, la del dos. El castell folrat, tot just el segon de la temporada, ha sigut immaculat i ha despertat tímids càntics que demanaven un pis més. Fidels al seu calendari, han aprofitat la cita per fer un pas endavant en forma de construcció de nou pisos. Aquest any l'estructura triada per obrir la llauna ha sigut la del tres de nou amb folre. Majestuós, el tres folrat s'ha mantingut estàtic en tot moment, cosa que ha demostrat que, ara per ara, el límit de la formació del Maresme només el pot condicionar el volum de gent que siguin capaços de mobilitzar. Si hi ha un castell que avui els hagi fet treballar ha sigut el primer cinc de vuit de la temporada. La catedral s'ha alçat tensa, i els de la camisa blava han hagut de fer un esforç extra per no perdre la mida en l'estructura del tres.

La falta d'efectius a plaça farà que el cinc de vuit dels Marrecs de Salt hagi d'esperar. Aquest diumenge han optat pel quatre de vuit per iniciar la seva actuació. Les gralles han sonat després de desmuntar-ne un peu i en el moment culminant el castell ha hagut de treballar per mantenir les mides als pisos superiors. Han provat el dos folrat en el segon torn, però amb els dosos col·locats la torre ha perdut estabilitat i ha començat a brandar de manera perillosa. L'han desmuntat, però hi han tornat en la ronda següent. La torre ha tornat a reproduir els mateixos problemes, però aquest cop el tronc ha estat atent. Han sabut aturar dues fortes sotragades i dur-lo a bon port. S'han redimit de les dificultats de les dues primeres rondes en completar la tripleta de castells de vuit amb un tres de bona factura.

Tot i protagonitzar una magnífica temporada, aquest cap de setmana els Castellers de Figueres s'han hagut de conformar amb una actuació de baixa intensitat. Han començat descarregant un dòcil i controlat tres de set. No han volgut, però, aparcar els castells de la gamma alta de set. Han dominat el quatre amb agulla en el segon torn: l'han bastit amb molta comoditat i han alliberat sense complicacions el pilar central. Sense més entrebancs, han sumat una tercera construcció de set pisos, un quatre que, tot i quedar desquadrat per la part alta, no ha suposat cap repte pels de la camisa lila.

Capgrossos de Mataró: 2d8f, 3d9f, 5d8, 2 P5, 10 P4

Marrecs de Salt: 4d8, id 2d8f, 2d8f, 3d8, V5

Colla Castellera de Figueres: 3d7, 4d7a, 4d7, P4

stats