Ara Castells 15/04/2019

Barcelona, Gràcia i Reus destaquen en les estrenes de castells de 8

Els vermells s'anoten la seva primera clàssica de vuit de l'any

Guillem Andrés
1 min
3 de 8 dels Castellers de Barcelona

BarcelonaL'últim cap de setmana abans de la Setmana Santa ha servit a les colles castelleres per continuar fent passos endavant en l'evolució de la temporada. L'actuació més destacada ha sigut la dels Castellers de Barcelona a Vic, on van portar els seus primers 3 de 8 i 2 de 7 de l'any. Aquests castells, sumats al cinquè 4 de 8 de la temporada, van completar la clàssica de vuit. En l'actuació del Mercat del Ram també hi van ser els Sagals d'Osona, amb els seus primers 7 de 7 i 5 de 7 de l'any. Aquest últim també el van estrenar els Xics de Granollers.

A Gràcia la colla local va estrenar el 4 de 8 i el 2 de 7 mentre que els Moxiganguers d'Igualada van seguir rodant el carro gros, a més de portar-hi el primer 5 de 7 de l'any. Per la seva banda, els Castellers de Sant Cugat es van moure entre la gamma mitjana de set. L'última colla en estrenar un castell de vuit, el 3 de 8, han sigut els Xiquets de Reus dissabte a Tarragona. La Vella va fer doblet de castells de vuit i un altre 9 de 7. Els Xiquets de Tarragona van fer la primera actuació del curs amb el 5 de 7 com a millor castell.

Aquest dissabte i diumenge hi ha hagut fins a tres actuacions més en què s'han vist castells de vuit. Els Castellers de Sants van completar els seus segons 3 de 8 i 2 de 7 de l'any. Finalment, els Minyons de Terrassa i els Castellers de Sabadell van sumar un altre 4 de 8. Entre les altres estrenes destaquen els castells de set dels Castellers del Riberal (l'any passat en van completar nou en tota la temporada) i el 4 de 7 dels Castellers de Castellar del Vallès.

stats