Ara Castells 15/07/2017

Berga celebra el primer quatre de vuit descarregat de la colla local

La formació castellera de la capital del Berguedà completa el salt de gamma a casa en la celebració del seu cinquè any d'existència

Efren Garcia
2 min
Els Castellers de Berga completen per primer cop el 4d8

BarcelonaNomés cinc anys han trigat els Castellers de Berga a descarregar per primer cop un castell de vuit pisos. La formació de la camisa blau marí s'ha apuntat el primer quatre de vuit descarregat del seu historial en la diada del seu cinquè aniversari i a punt ha estat d'acompanyar-lo del dos de set. La diada ha comptat també amb la participació dels Castellers de Sabadell i de la Colla Jove de Castellers de Sitges, que han mostrat un bon nivell de construccions.

Els Castellers de Berga han decidit anar pas a pas en una actuació tan ambiciosa com la d'aquest dissabte. Amb tres cincs de set en cartera, el començament de la seva actuació no havia de tenir gaires complicacions. Han deixat per al segon torn el quatre de vuit i s'ha fet el silenci absolut a la plaça de Sant Pere. Amb tot el tronc sobre la pinya, han fet sonar les gralles. Pis per pis, els de Berga han sabut mantenir molt bé les mides del seu castell i contenir les emocions durant una plàcida descarregada. Han volgut acompanyar el carro gros del dos de set però l'han desmuntat abans de l'aleta i han arrodonit la seva actuació amb el quatre de set amb agulla.

Amb la diada d'avui, els Castellers de Berga se'n podran anar de vacances amb la feina feta perquè no tornen a actuar fins a finals del mes d'agost a Ripollet. Fins ara, els de Berga només havien provat el quatre en dues actuacions, al Concurs de Castells de l'any passat, en què el van coronar per primer cop, i a la diada del Correllengua, també del 2016, en què el van desmuntar tres vegades. L'objectiu en el segon tram de temporada passarà per unir les seves dues estructures més preuades, el quatre de vuit i el dos de set.

Després de dues actuacions consecutives descarregant el tres de nou amb folre, els Castellers de Sabadell han alçat el peu de l'accelerador. Tot i això, no han abaixat massa el llistó, han completat el tres de vuit i el quatre de vuit en primera i tercera ronda i han deixat la segona per atacar el dos de vuit amb folre. Amb la que han completat a Berga, els Saballuts ja sumen aquesta temporada quatre torres descarregades i una de carregada, i encara disposaran d'una actuació, la festa major de Salt, per engreixar les xifres d'un magnífic primer tram.

La Colla Jove de Castellers de Sitges, la més llunyana del Berguedà pel que fa a la distància, ha completat l'actuació amb tres castells de set pisos. La seva millor estructura, el quatre de set amb agulla, ha arribat en la primera ronda. Només 15 dies després de descarregar el quatre de vuit a Sant Pere de Ribes, s'han pogut permetre una diada més calmada. Han arrodonit la cita apuntant-se també els dos castells bàsics de set.

Castellers de Berga: 2 P4, 5d7, 4d8, id 2d7, 4d7a, V5

Castellers de Sabadell: 2 P4, 3d8, 2d8f, 4d8, V5

Colla Jove de Castellers de Sitges: 4d7a, 3d7, 4d7, P5

stats