Ara Castells 12/10/2016

Caldes de Montbui commemora el primer castell de nou pisos amb una diada d'alt nivell

L'Ajuntament del Vallès Oriental inaugura una placa en record del tres folrat que els Minyons de Terrassa van descarregar el 2011 a la Font del Lleó

Efren Garcia
2 min
Els Minyons repeteixen els nou pisos a la festa major de Caldes de Montbui

BarcelonaLa jornada castellera de la festa major de Caldes de Montbui vibra amb els castells de nou pisos dels Minyons de Terrassa i dels Capgrossos de Mataró. En la diada del seu vintè aniversari, els Castellers de Cades completen la millor actuació de la temporada en descarregar el dos castells bàsics de set amb agulla, el primer quatre amb el pilar de l'any. La jornada ha servit per inaugurar una placa en record del primer castell de nou pisos descarregat a la vila del Vallès Oriental.

Mitja hora abans de començar l'actuació, l'Ajuntament de Caldes de Montbui ha descobert la placa d'acer que recorda el tres de nou amb folre que els Minyons de Terrassa van descarregar a la plaça de la Font del Lleó el 12 d'octubre de 2011, també en el marc de la festa major.

L'actuació ha vist els castells de nou pisos dels propis Minyons però també dels Capgrossos de Mataró, que s'han exhibit a un gran nivell. La tria dels malves ha estat carregada de simbolisme ja que han optat per repetir les tres construccions -tres de nou amb folre, tres de vuit amb agulla i cinc de vuit- que van descarregar fa cinc anys en la millor exhibició mai vista a Caldes. El seu tres de nou amb folre suposava, a més, el setantè descarregat consecutiu, sense cap intent, intent desmuntat o carregat, una fita històrica en el món casteller. Han volgut alçar el llistó en apuntar-se a la ronda de pilars l'espadat de set, amb un folre reduït, que podrien alçar un pis més el proper diumenge a la diada dels Castellers de Sants.

Els Capgrossos de Mataró segueixen rendint a un gran nivell en aquest segon tram de temporada. Després de completar el primer gamma extra de l'any a la diada del Concurs de Castells, els maresmencs han plantejat una tria similar a la dels Minyons. Han igualat les cartes amb el cinc de vuit i el tres de nou amb folre, però han optat pel quatre amb el pilar enlloc del tres malva; han rubricat la jornada amb l'espadat de sis.

Si una colla ha aprofitat l'exhibició, aquesta ha estat la dels Castellers de Caldes, la formació amfitriona. Els locals celebraven la diada del seu vintè aniversari i ho feien completant els seus millors castells. L'objectiu era descarregar el primer quatre de set amb agulla de l'any, construcció que va quedar en intent el passat 25 de setembre en la primera jornada del Concurs de Castells, celebrada a Torredembarra. Després de descarregar el tres de set, han plantat cara al quatre amb el pilar. El primer èxit ha vingut acompanyat del segon tres de set amb agulla de la temporada.

Castellers de Caldes de Montbui: P4, P4, 3d7, 4d7a, 3d7a, P5

Minyons de Terrassa: P4, P4, 3d9f, 3d8a, 5d8, P7f

Capgrossos de Mataró: P4, P4, P4, 5d8, 3d9f, 4d8a, P6

stats