Castells
Ara Castells 07/08/2022

Calor en una jornada d’impàs prèvia a una segona quinzena d’agost d’infart

Setmana d’alts i baixos de la Joves de Valls

2 min
5d8 de la Joves de Valls

El món casteller es prepara per a una segona quinzena d’agost per rememorar les actuacions d’alt nivell prèvies a la pandèmia. Dimecres vam tenir un primer tast a Valls, tot i que aquest cap de setmana ha sigut més aviat d’impàs. L’actuació més destacada ha estat a Llorenç del Penedès, on la colla Joves de Valls ha sortit amb una sensació estranya després d’haver ensopegat amb el 2 de 8 amb folre de manera inesperada. El dos ha pujat força bé, però en el moment de l’aleta hi ha hagut una forta batzegada als pisos superiors i ha acabat caient en un despenjament de pom. Abans havien començat l’actuació sortint del que és el seu valor segur aquesta temporada: el 5 de 8, que estan posant a punt per alçar-lo un pis. En tercera ronda han completat el 4 de 8 –al qual sense la caiguda prèvia s’esperava que incorporés l’agulla– i han tancat amb el pilar de 6, que a la Firagost van estrenar de set pisos.

Els vallencs tanquen una setmana que encaraven amb grans perspectives però que no els ha acabat de sortir rodona. Dimecres no van poder amb el 4 de 9 amb folre, que van desmuntar dues vegades, i a Llorenç han caigut del dos folrat. Ara tenen una setmana d’assajos abans d’afrontar una de les actuacions importants de l’any, la de la Bisbal del Penedès, el 15 d’agost.

També a punt per a unes setmanes d’agost d’alta intensitat, la Jove de Tarragona s’ha presentat a plaça amb els bàsics de vuit com a castells sostre. Tot i això, tant el 2 de 7 com el 3 de 8 –dues construccions que treballen per apujar un pis pròximament– han tingut un tremolí constant i segurament no els han acabat de consolidar com haurien volgut. Més endavant, han acabat l’actuació amb el 4 de 8.

A la cerca de l'ombra

Els Nens del Vendrell tampoc han sortit satisfets de la plaça després de no haver pogut revalidar els tres castells realitzats a Santa Anna. En segona ronda els ha quedat en carregat un 2 de 7 que ja pujava nerviós i que amb l’entrada de l’aixecador ha tremolat perillosament i ha cedit poc després de coronar-la. Han iniciat l’actuació amb el 4 de 7 amb agulla i han conclòs amb el 3 de 7, de manera que han descartat el 5 de 7.

De l’actuació de Llorenç també cal apuntar l’alta temperatura que s’ha viscut a la plaça de la Vila i que ha provocat que el poc públic que hi havia s’aixoplugués a l’ombra dels voltants, deixant l’espai central de sol buit. Les condicions d’aquest diumenge han alimentat més les veus dels mateixos castellers i d’aficionats a traslladar l’actuació en horari de tarda.

Del cap de setmana sobresurt el primer pilar de 6 descarregat de la temporada dels Castellers de Sant Pere i Sant Pau. Als Pallaresos, Xiquets del Serrallo i Nois de la Torre van portar els bàsics de set. Dissabte també es va veure el 4 de 8 dels Castellers de Barcelona, tot i que els vermells no van poder reeditar el 2 de 7 –que van desmuntar– i el 3 de 8 per dubtes en la canalla. Els barcelonins van compartir plaça amb els Xicots de Vilafranca, que van completar el 5 de 7 com a millor castell.

Pas endavant de la Vella

Dimecres, a la Diada de Firagost, la Colla Vella dels Xiquets de Valls va demostrar que en els dies clau rendeix i va descarregar el seu primer 4 de 9 amb folre de la temporada. D'altra banda, van completar un molt bon 3 de 9 amb folre i van recuperar sensacions amb el 4 de 8 amb el pilar. Finalment, van estrenar el pilar de 7 amb folre, en un espadat que cada vegada mostra millors prestacions. Aquest cap de setmana s’han desplaçat a Andorra, on han completat els bàsics de vuit com a millors construccions.


stats