Microsites 04/05/2017

La canalla, protagonista de les campanyes castelleres

Les colles centren aquests dies els seus esforços a guanyar visibilitat entre la canalla i les famílies dels barris i els municipis

Carol Martín
2 min
Els Xicots de Vilafranca organitzen la 2a edició de la "Pluja d'enxanetes"

BarcelonaLa canalla d’una colla és una part essencial en la construcció de les torres humanes: de la seva decisió i convenciment depèn l’assoliment final de la fita. Si bé és la cirereta d’un esforç col·lectiu, les colles són conscients de la importància de l’equip de la canalla, i per això dediquen esforços i recursos a millorar-lo, no només durant l’assaig, sinó també fora del local.

És per això que aquests dies diverses colles organitzen jornades per a la captació de nous integrants o per millorar la visibilitat entre el públic infantil i familiar dels seus barris o municipis. Els Xicots de Vilafranca, per la seva banda, organitzen el proper 6 de maig la segona edició de la 'Pluja d’enxanetes', una gimcana castellera per a nens i nenes de 6 a 12 anys que girarà a l'entorn del lema casteller: 'Força, equilibri, valor i seny'. L’activitat, per a la qual caldrà inscripció mitja hora abans de l'inici al local de la colla vilafranquina, comença a les cinc de la tarda i culminarà amb l’entrega de premis i un berenar per a tots els participants.

Per una altra banda, l’endemà els Castellers de Sants organitzen la 'Festa enxaneta', que tindrà lloc al parc de l’Espanya Industrial i oferirà activitats per als més menuts, com per exemple aprendre a pujar un castell o bé enfilar-se a un 'slackline'. Els Borinots ofereixen, a més a més, música i vermut per al públic familiar i una actuació castellera en solitari.

Els Castellers de Badalona també van celebrar el 22 d’abril la tercera edició del Micaquet, una festa orientada a dinamitzar l’activitat ludicoinfantil a la ciutat i també guanyar visibilitat. El Micaquet s’emmarca en una jornada festiva que inclou inflables, jocs, una gimcana, xocolatada i un concurs de dibuix que servirà per escollir el cartell promocional de la Diada Castellera Infantil de Festes de Maig de la ciutat.

stats