Castells
Ara Castells 21/08/2022

Cap de setmana de rodatge amb vista al futur proper

Les colles punteres afinen els castells que han d'apujar un pis per Sant Fèlix

2 min
5d8 de la Joves de Valls

A les acaballes del mes d’agost, les colles punteres han completat un cap de setmana amb castells consolidats amb vista a les darreres actuacions del mes, a les quals voldran portar la gamma extra. La Colla Vella s’ha anotat l’únic castell de nou del cap de setmana i Joves de Valls i Vilafranca han rodat la gamma alta de vuit.

Dissabte, a la Vila de Gràcia, la Joves de Valls, amb poques camises a plaça, va haver de renunciar a la possibilitat de fer un castell de nou i es va decantar pel 5 de 8 com a millor construcció. La Catedral dels vermells segueix oferint molt bones prestacions, amb la possibilitat de posar-la damunt d’un folre per Sant Fèlix. A més, van fer un 3 de 8 i un 4 de 8 sense complicacions i van tancar amb el segon pilar de 7 amb folre de l’any, que sí que va requerir més esforços.

La colla local, els Castellers de la Vila de Gràcia, va completar un nou 4 de 8 i va revalidar el 2 de 7, descarregat també abans de les vacances. Tot i que els de la camisa blava apuntaven la voluntat d’estrenar el 3 de 8, les últimes proves no els van acabar de convèncer i es van decantar pel 7 de 7.

Finalment, els Xiquets de Reus, amb poc rodatge d’assaig en aquestes últimes setmanes, van poder fer el 4 de 8, que va tenir una execució lenta i va haver de ser treballat especialment al pis de terços. Van acompanyar l’actuació amb dos castells de la gamma alta de set, el 5 de 7 i el 4 de 7 amb agulla.

Un altre punt destacat del cap de setmana era el 40è aniversari dels Xicots de Vilafranca, amb la participació de la Colla Vella. Els rosats van completar el 3 de 9 amb folre, acompanyat del 2 de 8 amb folre i el 5 de 8, dues construccions que treballen per apujar-les un pis en les pròximes actuacions. Els Xicots van fer el 5 de 7 com a millor castell i els Bous de la Bisbal van concloure una gran setmana repetint el 3 de 7, el 4 de 7 i el pilar de 5, a més del 2 de 6 carregat. Amb aquestes actuacions, els penedesencs entren a la jornada de Torredembarra del Concurs de Castells.

Per altra banda, dissabte, els Castellers de Vilafranca també van fer una actuació en solitari a Cal Figarot, on van fer el 2 de 8 amb folre, el 5 de 8, el 3 de 8 amb agulla i el pilar de 7 amb folre. Igual o més destacat que aquests castells va ser l’assaig posterior: van fer proves interessants de 5 de 9 amb folre, 3 de 9 amb folre i agulla, 4 de 9 sense folre i 3 de 10 amb folre i manilles, que és el gran objectiu que tenen entre cella i cella els verds per a aquest Sant Fèlix.

Retorn de vacances

Aquest cap de setmana també hi ha hagut colles importants que han tornat de les vacances estivals, amb els bàsics de vuit com a millors castells. Els Moixiganguers d’Igualada van fer dissabte el 3 i el 4 de 8 a Santa Coloma de Queralt, fita que van repetir aquest diumenge els Minyons de Terrassa a Roda de Berà. En aquesta última actuació, els Castellers de Sabadell i els Nois de la Torre van completar els bàsics de set.

stats