Castells

Els Capgrossos de Mataró recuperen la gamma extra mirant al cel

Els mataronins completen el seu primer 2 de 9 amb folre i manilles dels últims cinc anys

1 min
2d9fm dels Capgrossos de Mataró a Sant Narcís

La Diada de Sant Narcís de Girona s’ha consolidat com una de les grans cites del calendari casteller i aquest cap de setmana ha tornat a oferir construccions de gamma extra. Els Capgrossos de Mataró han descarregat el seu primer 2 de 9 amb folre i manilles, amb el record ben present de l’Herre -desapareguda el setembre passat–, acompanyat dels dos bàsics de nou. Els Minyons de Terrassa també han pogut estrenar enguany el 5 de 9 amb folre, però tot i que presentava bones maneres s’ha trencat en la descarregada.

Per la seva banda, els Marrecs de Salt han pogut assolir un dels grans objectius del dia, un 5 de 8 totalment aplomat, mentre que no han pogut dominar amb el 2 de 8 amb folre, que han desmuntat en dues ocasions. Així doncs, han completat l’actuació amb el 3 i 4 de 8.

Els verds miren cap a Tots Sants

Els Castellers de Vilafranca van realitzar una actuació tranquil·la a Sant Cugat amb el 3 i 4 de 9 amb folre, uns castells que podrien pujar un pis aquest dimecres per Tots Sants. La colla local va completar els dos bàsics de vuit i els Castellers de Sabadell el 4 de 8.

2 de 7 històric d’Altafulla

La gran progressió d’enguany dels Castellers d’Altafulla ha viscut aquest cap de setmana el punt àlgid descarregant a Reus el seu primer 2 de 7 en cinquanta anys de trajectòria castellera. També cal destacar l’estrena aquesta temporada del 4 de 8 dels Castellers de Terrassa.

Els Xicots de Vilafranca van carregar la primera torre de 7 de l’any, però es van quedar lluny dels objectius i van deixar en intent el 4 de 8.

stats