Microsites 19/07/2015

Els Carallots celebren dos anys fent castells

La formació castellera del Baix Llobregat va organitzar divendres una conferència de temàtica castellera dirigida per Efren Garcia

Ara
1 min
Sant Vicenç dels Horts organitza una xerrada de temàtica castellera. JOSEP RIBES

BarcelonaEls Castellers de Sant Vicenç celebren la seva segona temporada en actiu organitzant un gran nombre d'actes en la prèvia de la seva festa major. El passat 10 de juliol, els Carallots van inaugurar una exposició que repassa la seva curta història i divendres 17 van acollir una xerrada de temàtica castellera protagonitzada pel periodista especialitzat del Diari Ara, Efren Garcia.

El museu de l'antic Forn Romà de la vila del Baix Llobregat va acollir divendres una interessant ponència castellera que va girar al voltant dels canvis que està vivint el món casteller. Els Castellers de Sant Vicenç van convidar al responsable de la informació castellera del Diari Ara, Efren Garcia, a parlar de castells en un entorn captivador convertit aquests dies en l'epicentre casteller de la vila. Exposicions, contacontes, tallers, assaigs i xerrades ocupen aquests dies el Forn Romà de Sant Vicenç.

La xerrada castellera va fer una comparació entre els booms castellers dels noranta i el que viu actualment aquesta activitat, va plantejar quin hauria de ser el format modern d'actuació, va exposar la modernització de la comunicació i va recordar la importància de la seguretat en el fet casteller.

En finalitzar l'acte, els del Baix Llobregat van realitzar un dels últims assaigs abans de la seva festa major a l'Ateneu local.

stats