Ara Castells 13/10/2016

Un castell de deu avança la tala d’arbres de la plaça Vella del Vendrell

La Colla Jove Xiquets de Tarragona ha anunciat l’atac al 3d10fm aquest diumenge i el consistori ha avançat la tala dels arbres, prevista per d’aquí a dos mesos

Carol Martín/acn
2 min
La plaça Vella és el centre neuràlgic d’una ciutat molt castigada per la crisi.

BarcelonaL’Ajuntament del Vendrell va anunciar el passat 10 d’octubre la decisió de retirar els tres plataners de la plaça Vella després que els informes tècnics ho aconsellessin per motius de prevenció i seguretat. El regidor de Serveis Públics, Josep Marrasé, ha detallat que “des de fa mesos la regidoria de Via Pública està fent un seguiment acurat de l’estat dels arbres de la plaça Vella i s’ha detectat que pateixen un desarrelament important a causa de diverses obres que s’han anat fent a la plaça al llarg dels anys”.

Tot i que, segons la planificació inicial, aquesta retirada s'havia de dur a terme en uns dos mesos, el consistori ha decidit avançar-ho després de l’anunci de la Colla Jove Xiquets de Tarragona d’atacar el tres de deu amb folre i manilles a la plaça Vella per la diada de Santa Teresa, aquest diumenge dia 16. El tres emmanillat, que els liles van poder carregar fa dos anys i que, enguany, van intentar al Concurs de Tarragona però no van aconseguir dibuixar l'aleta, ha fet decidir l’equip municipal per talar-los abans del previst, ja que hagués estat complicat poder desenvolupar amb comoditat el castell amb la presència dels arbres.

La plaça Vella és una de les places talismans per a la Colla Jove, l’emplaçament on va descarregar per primer cop el seu castell insígnia, el cinc de nou amb folre, en aquesta mateixa cita ara fa quatre anys. Els tarragonins van a totes per Santa Teresa, i han anunciat el tres emmanillat com a principal repte, el castell més important que podria veure el Vendrell, sostre marcat fins ara per la Colla Joves Xiquets de Valls amb el dos de vuit sense folre que van carregar fa dos anys.

Per la seva banda, els Nens del Vendrell no es queden enrere; si la caiguda del tres folrat va entorpir la seva actuació al Concurs de Castells de fa dues setmanes, els vendrellencs podrien aprofitar la cita a casa per treure’s el gust agredolç del tres de nou i encarar el primer quatre de nou amb folre de la temporada.

stats