Ara Castells 25/09/2016

Els Castellers de Badalona es proclamen campions de la primera jornada del Concurs de Castells

Les colles de Badalona i Figueres, primera i segona respectivament, han trencat registres en la primera jornada del Concurs de Castells de Torredembarra, que veu un castell de vuit, i els Castellers de Sant Vicenç dels Horts aconsegueixen la tercera plaça

Carol Martín
3 min
Els Castellers de Badalona es proclamen campions de la primera jornada del Concurs de Castells

BarcelonaDivendres s'anunciava que el Concurs de Castells de Torredembarra canviava l'emplaçament després de les previsions de pluja, que va aigualir l'última edició i no va permetre acabar el certamen. L'organització, enguany, va decidir evitar repetir la situació, i el pavelló Sant Jordi ha estat l'emplaçament escollit, que ha vist com, per primer cop en aquesta jornada de Concurs, es descarregava un castell de vuit pisos.

Els Castellers de Badalona anunciaven com a principal repte el quatre de vuit, que han alçat amb valentia a la primera ronda. El castell ha pujat amb unes mides excel·lents i a bon ritme, i això ha permès que els nervis després de l'aleta no s'apoderessin de l'estructura i es pogués descarregar. L'eufòria ha esclatat al cercle micaco, que ha descarregat el quatre de vuit al primer assalt, i que ha permès que per primer cop en una edició de la jornada de concurs de Torredembarra es vegi un castell de vuit pisos. A segona ronda i tercera ronda, els Castellers de Badalona han apostat per les estructures compostes, el cinc de set i el set de set, que han descarregat a un ritme més lent però sense cap complicació.

Els segons classificats han estat la Colla Castellera de Figueres, que també han fet història avui a Torredembarra; per primer cop han descarregat el dos de set, que havien carregat en dues ocasions al llarg de la seva trajectòria. Després de descarregar un sòlid cinc de set, han alçat el dos de set, que ha pujat molt concentrat. Un cop feta l'aleta, les fortes sotragades a la sortida de la canalla han fet perillar l'estructura, però han pogut salvar-les i dur a bon port el primer dos de set descarregat. A tercera ronda, els figuerencs han arrodonit amb un quatre de set amb agulla la segona millor actuació que ha vist la primera jornada del Concurs de Castells.

La tercera posició ha estat per la Colla Castellera de Sant Vicenç dels Horts. Els Carallots, en la seva primera participació al Concurs de Castells, han fet una molt bona estrena aconseguint la tercera millor actuació que s'ha vist a Torredembarra. A primera ronda han descarregat el quatre de set amb agulla, en el qual un terç, a la descarregada, s'ha plegat perillosament. El tronc, però, ha sabut controlar la situació i han treballat fins a alliberar l'agulla, que s'ha descarregat sense problemes. El repte majúscul ha vingut després de descarregar el cinc de set a segona ronda, en forma de castell aixecat per sota. El primer intent dels Carallots del tres de set aixecat per sota s'ha alçat tranquil, amb serenor, però amb l'aixecada dels segons, la més determinant, el castell s'ha entregirat sense possibilitat de defensar-lo. El primer atac del castell no ha estat exitós, però els vicentins no descarten tornar a provar-ho enguany. Finalment, a tercera ronda, han descarregat el tres de set amb agulla sense cap complicació.

Els castells de set i set i mig han estat presents en totes les colles participants. La classificació final de la primera jornada del Concurs de Castells ha estat la següent:

1. Castellers de Badalona: 4d8, 5d7, 7d7, vano de 5

2. Colla Castellera de Figueres: 5d7, 2d7, 4d7a, P5

3. Castellers de Sant Vicenç dels Horts: 4d7a, 5d7, i3d7xs, 3d7a, 2 P4

4. Minyons de l'Arboç: 7d7, 5d7, id 4d7a, i 4d7a, 3d7, P4

5. Castellers de Cerdanyola: 3d7, 5d7, 3d7a, P5

6. Castellers d'Esparreguera: 5d7, id 2d7, i2d7, 3d7, 4d7, 3 P4

7. Castellers de Castelldefels: 3d7a c, 3d7, id5d7, 5d7 c, 2 P4

8. Castellers de Caldes de Montbui: 3d7, 3d7a, i4d7a, 4d7, P4

9. Castellers del Riberal: 3d7, 4d7, 4d7a c, P5

10. Nois de la Torre: 3d7, 4d7, id 2d6, 2d6, P5, 4 P4

11. Xiquets de Vila-seca: 3d7, 4d7, id 4d7a, 2d6, P5

12. Matossers de Molins de Rei: 3d7, id 4d7, 4d7, 2d6, 2 P4

13. Salats de Súria: i2d7, id 3d7, 2 P4

stats