Ara Castells 15/05/2015

Els Castellers de Barcelona volen alçar el llistó

Aquest cap de setmana podrien provar el castell de nou pisos més matiner del seu historial i plantejar un repte de vuit aletes

Efren Garcia
2 min
Pinya dels Castellers de Barcelona a Vilanova i la Geltrú. Roberta Esteves / Castellers de Barcelona

BarcelonDues etiquetes omplen els comptes de Twitter dels membres dels Castellers de Barcelona #Barcelonetade8aletes i #NouBarrisde9. La formació degana podria fer aquest cap de setmana l'assalt més matiner a un castell de nou pisos en tota la seva història ja que mai fins al moment han intentat una estructura d'aquest nivell abans del mes de juny.

Els castells de nou pisos més primerencs dels de la camisa vermella daten de la precisament de la temporada passada, la 2014; el tres de nou folrat va arribar el dia 8 de juny en la diada de l'aniversari de la colla mentre que el quatre de nou amb folre va haver d'esperar fins la diada de la Mercè, el 21 de setembre. Diumenge la colla podria fer el primer pas per accelerar la seva agenda aprofitant la diada de la festa major de Nou Barris. La colla arriba a la cita amb un bagatge de vuit quatres de vuit i set tresos descarregats, i ja ha provat el dos folrat que va haver de desmuntar a l'aniversari dels Marrecs de Salt.

Diumenge compartiran plaça amb els Castellers de Sabadell que, després de fer llenya del dos de vuit amb folre la setmana passada, podrien tornar a apostar per l'atac a la gamma alta de vuit.

El repte de les 8 aletes

Si l'objectiu d'assolir el primer castell de nou pisos de l’any és engrescador, tant o més ho pot ser segellar una actuació amb 8 altes. Dissabte, els Castellers de Barcelona compartiran plaça amb els Encantats de Begues i els Castellers de Berga en motiu de la celebració de la festa major de la Barceloneta. Per fer possible el repte de les vuit aletes, els Castellers de Barcelona haurien d'atacar un castell amb dues aletes i dues estructures amb tres. Així doncs, sense recórrer a cap de les noves construccions inventades pels Castellers de Vilafranca en aquest inici de temporada, l'opció passaria per atacar el cinc de set, el nou de set i un dotze de set que en l'era moderna dels castells només la Colla Joves Xiquets de Valls ha portat a plaça.

stats