Microsites 12/05/2019

Els Castellers de Lleida i els Moixiganguers continuen creixent per Sant Anastasi

La Colla Vella ajorna l'atac al seu primer castell de nou pisos de l'any

Efren Garcia
2 min
Els Moixiganguers estrenen el dos de vuit amb folre a Lleida

LleidaL'exhibició castellera de la festa major de Sant Anastasi a Lleida no ha pogut tornar a gaudir enguany del nivell dels nou pisos, però ha vist algunes de les estrenes més importants del cap de setmana. La colla local ha fet un pas i mig descarregant el seu primer dos de set de la temporada i coronant el quatre de vuit, els Moixiganguers d'Igualada han completat el dos de vuit folrat i la Colla Vella dels Xiquets de Valls ha anotat els millors resultats repetint el cinc de vuit i el dos amb folre.

Si bé es tractava d'una bona cita perquè la Colla Vella portés a plaça el primer tres de nou amb folre de la temporada, aquest cap de setmana qui ha guanyat la jugada han sigut els Minyons de Terrassa, que han descarregat el tres en la celebració de la fira modernista egarenca. Els rosats han mostrat una gran solidesa alçant el seus dos millors castells de l'any, el dos de vuit folrat i el cinc de vuit, però a última hora han decidit ajornar dues estrenes que estan a punt de veure la llum: el castell de nou pisos i el quatre de vuit amb el pilar. Han optat pel bàsic quatre de vuit en tercera ronda i tampoc han plantat cara al gran pilar davant una plaça que s'ha buidat tot just a la segona ronda.

A falta del tres de vuit, que enguany s'està coent a foc lent, els Moixiganguers d'Igualada han decidit dur a plaça el dos de vuit amb folre. Ho han fet d'entrada, a primera ronda, i sense gaires dificultats. La torre s'ha entregirat clarament però el tronc no ha perdut les mides i s'ha pogut defensar el castell amb comoditat. Han mostrat un quatre de vuit de gran solvència i han optat pel set de set en el tercer torn per fer pujar el màxim nombre de castellers.

Ara fa justament un any els Castellers de Lleida van completar la seva diada de festa major amb el cinc de set com a millor construcció. Avui han superat aquest sostre ja en la primera ronda. Han descarregat un dos de set tens, treballat en el descens, i han plantat cara al quatre de vuit a la ronda central. El carro gros s'ha alçat tens en un primer intent, perdent mides entre dues de les seves rengles, fins que els bordeus han decidit desmuntar-lo. A la segona, les mides han sigut més correctes i l'han arribat a coronar sense grans complicacions. Després de l'aleta, els nervis l'han rebregat a tots els nivells i ha acabat cedint durant el descens. Han resolt l'exhibició descarregant el set de set després d'un intent desmuntat.

En la ronda de pilars, els vallencs han optat per plantar tres espadats de cinc de manera simultània, els de Lleida n'han alçat dos. Els Moixiganguers d'Igualada han muntat un vano de cinc però en el moment de coronar el pilar central aquest s'ha trencat mantenint-se els altres dos en peu. Si bé en viu no ha quedat clar si l'enxaneta s'ha deixat anar de mans correctament, la colla l'ha considerat carregat.

Moixiganguers d'Igualada: P4 cam, 2d8f, 4d8, 7d7, V5 (P5c)

Castellers de Lleida: P4 cam, 2d7, id 4d8, 4d8c, id 7d7, 7d7, 2 P5, 3 P4 (un al balcó)

Colla Vella dels Xiquets de Valls: P4 cam, 5d8, 2d8f, 4d8, 3 P5

stats